lauantai 3. huhtikuuta 2021

Kuulumisia pitkästä aikaa

Varovainen hei täältä Vesterålenista!

Ajatella, että sitä joskus kirjoitti blogitekstejä useamman kerran viikossa, ja kamera kulki mukana kaikkialle! Nyt on kamera myyty, mikä oli kyllä rehellisesti sanottuna vikatikki. Ajattelin, että kuvaustaitoni ovat niin alkeelliset, että saan yhtä hyviä tai parempia kuvia puhelimellani, joten myin kameran tarvikkeineen halvalla noin vuosi sitten. Aivan liian halvalla, sillä osa objektiiveista olivat melko arvokkaita. Ja aivan liian hätäisesti, sillä nyt kun arjen kiireet ovat ehkä hiukan helpottuneet, huomaan kaipaavani kameraa ja valokuvauksen mahdollistamaa tilaa luovuudelle. Hyviä kuvia, tai jopa parempia, saan toki puhelimella, mutta kokemus luovasta tekemisestä ei ole samanlainen. Tehty mikä tehty ja etteenpäin, sano mummo lumessa. 

Vuorien päälle ei ole tullut useasti kavuttua tänä talvena, mutta juoksukengissä on tullut viihdyttyä sitäkin paremmin. Ei juoksuharrastuksen tarvitse olla välineurheilua, mutta kyllä vain ne toimivat (aka vähän hintavammat) lenkkarit vievät juoksun uudelle levelille. Ennen käytin asicsen (piti googlata miten nuo c:t ja s:t meni) tossuja geelivaimenuksilla asfaltilla ja salomonin speedcrosseja maastossa. Nyt olen vuoden juossut hokan clifttoneilla, niillä speedcrosseilla ja viime kuukaudet myös sarvan xero5 nastapohjaisillla maastossa/lumella, ja kombinaatio on kyllä ollut aivan loistava. Hokan kengät jakaa mielipiteet, sillä niissä on niin reilusti pohjaa vaimentamassa iskuja, että kontakti juoksualustaan tavallaan osittain häviää ja juoksukokemus muuttuu sen myötä. Minulla kenkä on kuitenkin toiminut loistavasti. Kävin marraskuulla myös viikottain kiropraktikolla, joka laittoi jotain paikalleen mun alaselässä/lantiossa (voi, kun olisin käynyt jo 4 vuotta sitten!) ja sen jälkeen olen liikkunut kivuitta! 

Juoksulenkeiltä ei tule kuvia räpsittyä. Juoksen yleensä äänikirjan siivittämänä, joka herättää juoksua harrastavissa ystävissäni kummastusta. Miten muka pystyn keskittyä? Mielestäni se on vain hyvää aivotreeniä samalla! Viimeisimpinä kirjoina olen kuunnellut: 

- Hjernesterk - Anders Hansen (suom. Aivovoimaa) Kuinka liikunta vahvistaa aivoja. Tätä kirjaa suosittelen erittäin lämpimästi kaikille!

- Korkeintaan vähän väsynyt - Eeva Kolu

Meidän perheessä me olemme suoratoistopalvelujen ja äänikirjasovelluksien suurkuluttajia. Bookbeatilla kuuntelen suomenkielisiä kirjoja ja Storytellerillä norjan. Jätetään ne tv:n palvelut luettelematta...

Viime viikolla löysin kuitenkin ysäripopin ja annoin äänikirjojen jäädä. Poppi siivittikin minut heti uuteen vauhtiin ja ennätykset paukkuivat. Se olikin yllättävän hauskaa, joten taitaa jäädä poppi ainakin toistaiseksi soimaan lenkkien ajaksi!

Vuorten siluetit ovat tulleet minulle tärkeiksi

Tässä lähdössä vuorelle, kun on jääpiikit kengissä!
Jääpiikit kengissä kun liikun jyrkässä maastossa

Kiva saada joskus juoksuseuraa!

Hyvää lankalauantaita teille, jos tänne nyt vielä joku eksyy :) Täällä minä istun pimeässä olkkarissa migreenipotilaan kanssa muun perheen ollessa Charlotella pääsiäisaterialla. Ehkäpä ne tuo sieltä vähän meillekkin lammasta tullessaan! 

4 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä Jyväskylästä! 🐣

    VastaaPoista
  2. Lämpöinen tervehdys täältä kotoa❤. Kiva lukea välillä kuulumisia tämän blogin kauttakin🤗. Tänään on oltu Hirvikoskella kokolla ja kaffittelemassa, poltettiin omaa kokkoa metsässä, siinä meni vanhat sohvat ja muuta kerääntynyttä roinaa ja paljon vielä jäi...sitä vaan kertyy, huh. Saunottiin pihasaunassa ja paistettiin teidän ostamassa grillissä makkarat. Marra ja Meri pyörähti siinä, olivat kokkoajelulla. Nyt tässä taas toivotetaan telkkaria kaksistaan😊. Rakkaat terkut sinne kaikille❤. Toivotaan, että migreeni helpottaa, se ei ole yhtään kivaa sairastaa😔. Rakkaudella äitikkä❤

    VastaaPoista