torstai 26. toukokuuta 2016

Norjan kansallispäivän tunnelmia

Norjan kansallispäivä (17.5) oli tänä vuonna monipuolinen, ainakin sään osalta. Paistoi aurinko, oli pilvistä, satoi vettä, räntää ja lopuksi tuli kunnolla lunta. Joka vuosi minua jaksaa ihastuttaa koko kansakunnan panostaminen päivään; kaikki osallistuu ja kokoontuu, pukeutuu parhaisiinsa, onnittelee toisiaan päivän johdosta, huutaa "hurraa!".

Tuntuisi, että pienehkön kuntamme juhlinta keskittyisi Sortlandin keskustaan, vaan ei: jokaisella pikkukyläyhteisöllä on omat kulkueet ja juhlat "kylätalolla". Televisiosta voi seurata koko päivän juhlintaa eri puolilta Norjaa pohjoisesta etelään. Låahetyksessä vertaillaan kansallispukuja ja puhutaan säästä, joka luonnollisesti vaihtelee aika paljon meidän lumimaisemista etelän helteisiin. 

Kuvissa monella päällä oleva sininen kansallispuku on Nordland-läänin puku ja on nyt jo useampana vuotena peräkkäin voittanut äänestyksen Norjan kauneimmasta kansallispuvusta. 


Juhlakulkueessa soittaa aina puhallinorkesteri. Meidän orkesteri on terveys-/ikäsyistä järjestänyt soittamisen pariin eri kohtaan, josta kulkue käveli ohitse. 2 kommenttia:

  1. On lämminhenkinen näköistä yhdessäoloa, ihania kuvia ja ihanat lapsukaiset kauniissa puvuissa, on hienoa kun myös lapset pukeutuvat ❤❤ äitikältä halaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöillä on poikia useammin kansallispuku. Pojilla oikeastaan vain harvalla. Aikuisilla miehillä puvut on tosi hienon näköisiä, harmi kun ei sattunut kameraan ketään. Lasten puvut ovat tosi edullisia verraten oikeisiin kansallispukuihin ja niitä suittaa onneksi ostaa, käytettynäkin saa uudenveroista ja niitä kierrätetäänkin paljon fb-kirppareilla.

      Poista