sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kesän kuumin yöKuumia päiviä seuraa kuumat yöt. Alakerrassa ilmalämpöpumppu viilentää kiitettävästi, että oleminen onnistuu, mutta illan tullen on kaikkien kiivettävä yläkertaan makuusoppiinsa hikoilemaan ja pyörimään.

Meidän kesän kuumin yö alkoi päivystyksestä, kun pojan silmät olivat niin turpeat ja kipeät. Bakteeriperäisestä tulehduksesta ei kuitenkaan ollut kyse vaan myös poikaamme on iskenyt allergia.

Kun toisella on niin kurja olla puolisokeana, ja kun toinen ei ymmärrä, että silmätipat olisi silmiin vain laitettava... Keskiyön painimatsin voiton vei vanhemmat, mutta siitä sai pari potkua mahaan ja ensimmäisen kerran kuulin, kuinka minua vihataan ja toivotaan kuolemaa.

Ei ollut helppo työ miehelläkään, eikä tuo ymmärtänyt, miksi pahaa oloani sen jälkeen niin itkin.

Loppuraskauden yöt ovat mitä ovat, mutta tämä kesän kuumin yö nukuttiin myös ikkunat kiinni. Siitepölyä pitää nyt koittaa välttää. Jos olen mahani kanssa kuin lämpöpatteri, sain viereeni vielä sen suuttumukseltaan leppyneen pikkumiehen, jonka henkikin alkoi rohista ja urtikaria levisi vartalolla. Torkuin toinen silmä auki häntä tarkkaillen. Maha-asukki piti seuraa.

Ja jotta kesän kuuminta yötä ei vain nukuttaisi, naapuri nautti kaveriseurasta ja musiikista aamukahdeksaan. Naurun remakka sai silmäni lävähtämään selälleen aina juuri kun tunsin nukahtavani.

Mutta kuumia päiviä seuraa viileämmät päivät. Usva valuu vuonoon ja tuulen vire virkistää. Vaan tämäkin päivä on vietetty sisällä. Että saataisiin tilanne hallintaan.

Postausta värittää kuvia niistä kuumista päivistä, jotka olivat täynnä huoletonta riemua. Onneksi ne ovat sellaiset päivät eivätkä tälläiset yöt, jotka tullaan muistamaan.


(Ps. Kuvat on otettu uudella objektiivilla (tämmöinen), johon olen erittäin tyytyväinen)


4 kommenttia:

 1. Voi kun ihania kuvia...iloa ja aurinkoa vailla huolen häivää :) Harmittaa kovasti Niklaksen allergia oireet..ja sekin ettei vielä ymmärrä silmätippojen helpotusta. Ymmärrän myös tunteen joka "riehunnan" jälkeen painoi mieltäsi, se unohtuu, eikä sitä kannata jäädä pahemmin miettimään, nuo sanat kuuluvat Niklaksen 5-vuotis uhmaan...yritä unohtaa ja muista ne ihanat suukot ja halit mitä Niklakselta saat tuon tuostakin, ne ovat jotain ne, pikkumieheltä <3. Toivotaan, että siitepölyaika pian menee ohi, sateet vievät mennessään, sitten ilma puhdistuu ja toivottavasti vie oireet mennessään..pärjäilkäähän, rakkaudella äitikkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä. Toivotaan, että oireet pian saataisiin kuriin...

   Poista
 2. Ruotsin mökillä lämmin yö takana, tosin vähemmän draamaa kuin teillä. Tosi kurja tuo allergia, tuskastuttaa tosissaan... sitä raastaa, jota rakastaa, tapasi isäni sanoa eli rakkaimmalleen Niklas kiukuttelee... Iso halaus ja voimia arjen haasteisiin❤Maria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Maria. Toivottavasti pääset mökillä nauttimaan ja rentoutumaan, kalaonnea myös <3

   Poista