maanantai 20. kesäkuuta 2016

Koulu loppui!Yhdellä tytöllä oli ainakin ilo ylimmillään loppuviikosta. Viikko oli kiireinen ja jännittävä. Meealla oli esityksiä sekä kulttuurikoulun (vai pitäisikö suomentaa -opiston?) että koulun kevätjuhlissa, kenraalinharjoitukset ja päivänäytökset vielä päälle. Meea on tanssinut nyt kolme vuotta pienten ryhmässä ja siirtyy syksyllä jazz-tanssiryhmään. Viulunsoitossa on päästy hyvään alkuun ja halusi ehdottomasti jatkaa soittamista ensi syksynä.

Todistuksia ei Norjassa jaella lukukauden loputtua. Tapasimme luokanopettajan kanssa noin kuukausi sitten ja kävimme läpi Meean koetuloksia keskustelemalla. Lapsi on myös mukana keskustelussa ja voi itse sanoa, mikä tuntuu esimerkiksi vaikealta. Silloin voidaan yhdessä miettiä, miten voidaan parhaiten auttaa lasta sekä kotona että koulussa. Kaikkien kouluaineiden lisäksi puhutaan viihtyvyydestä, kavereista, kiusaamisesta sekä harrastuksista.

Lapset ovat jo lähteneet kesälomareissulle mummulle pohjoiseen. Mittari näyttää +8, on sumuista ja sateista. Mutta se ei taida lomalaisia juuri haitata!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti