perjantai 27. toukokuuta 2016

Kesää kohti


Vuono oli aamulla aivan tyyni. Meri peilasi vuoren seinämän täydellisesti. Lokit huusivat, tuoksui kesä. Roikuin avonaisessa ikkunassa odotellen, että lapset saisivat aamupalaleipänsä nakerreltua ja pääsisin kuskaamaan heitä päiväkotiin ja kouluun. Sen jälkeen pitääkin taas jo levähtää sohvalla. Elämä on ollut kaikkea muuta kuin tyyni viime aikoina. Raskausvaivat ovat olleet kropalleni liikaa ja liikkuminen sujuu nyt vaivalloisesti kyynärsauvojen kanssa. Poden huonoa omaatuntoa siitä, että nämä vaivat todennäköisesti itselleni aiheutin käymällä juoksulenkeillä, vaikka tunsin lantion alueen löysyyden ja pienet jomotukset. Meiltä on hajonnut tietokoneen näyttöä ja pyykinpesukonetta, on tehty sairaalareissuja vuoron perään haavereiden ja vaivojen vuoksi. Kesälomasuunnitelmat meni aivan puihin, koska en pysty istumaan autossa... 

Haluaisin pestä ikkunoita ja touhuta pihan parissa, käydä töissä. Haluaisin juosta vuorilla, pyöräillä lasten kanssa rannalle, leikkiä hippaa nurmikolla. 

Kun liikkuminen ei onnistu eikä pääkoppaa pääse opittuun tapaan lenkille nollaamaan, löysin itseni seilaamassa kohti samoja tummia vesiä, jotka muutama vuosi sitten veivät mukanaan. Tällä kertaa olen osannut tunnistaa varhaiset merkit ja työskennellyt ajatusten kanssa niin, että niille vesille ei päädytty. Olen kiitollinen, että nämäkin vastoinkäymiset ovat ohimeneviä. Ja vaikka vaikeuksien kanssa eläessä toivoisi saavansa hypätä ajassa eteenpäin, on otettava jokainen päivä kiitollisuudella vastaan.


On esimerkiksi hengitettävä syvään kesästä kertovaa ilmaa, kun avaa ikkunan tälläiseen aamuun.
Tunnusteltava pienen potkunyrkkeilijälupauksen treenejä vatsalta ja annettava hymyn tulla.
On paljon ihanaa, mitä odottaa.


Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Iso voimahalaus❤, hienosti olet pärjännyt, nyt välillä vähän rauhallisempaan tahtiin- potkunyrkkeilijää odottaen, lämpimin ajatuksin Maria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle <3 Malttaisi nyt tämän rauhoittumisvaiheen <3

      Poista