lauantai 2. tammikuuta 2016

Katsaus loppuvuoteen

Se alkoi orastamaan varhain tänä vuonna, ensilumen tullessa. Joulumieli nimittäin. Iloitsin ja odotin, aloitin lahjojen hankkimisen hyvissä ajoin. "Tänä jouluna hankkisin parhaat lahjat koskaan", mietin ja hykertelin.

Nyt tässä istuskellessa, uusissa villasukissa joulukuusta katsellen, mietin kuinka taas sain marraskuun ja joulukuun vilahtamaan ohitseni niin kipeän nopeasti... Huomioinko lapseni hypätessäni kaupoilla? Muistinko katsoa miestäni silmiin ja kiittää ruoasta niin, että hän huomasi minun tarkoittavan sitä, vai olinko jo pää ullakolla vetämässä alas joulutilpetööriä? Niin monta puhelua Suomeen on jäänyt puhumatta viime kuukausina... Missä se pääkoppa on oikein ollut nämä kuukaudet?

Yritin kyllä rauhoittaa tahtia, mutta se on kaiketi tehty lapsellisille mahdottomaksi. Koululla ja päiväkodilla on jos jonkinmoista joulutempausta, santaluciaa, tonttujuhlaa. Kylä järjestää joulunavausta, kuusenvalojen syttyttämistä, Lucia-kahvilaa, soihtukulkuetta. Sitten on harrastuksien joulujuhlat ja kahvitukset, työpaikan pikkujoulut ja joululounaat. Tiedättehän. Muista paketti, muista tonttupuku, muista-muista-muista, älä unohda...

Mutta kun joulu saapui, alkoi odotettu rauhoittuminen. Meille tuli kivoja vieraita ja nautimme päivistä. Eilen sanoin Arelle, että ensi kertaa täällä kodissa mulla on tylsää enkä keksi tekemistä, olisipa jo pian arki. Se on hyvä merkki, akut ovat täyttyneet.

Tässäpä muutamia kuvia joulun ajalta

Milloin päästään avaamaan lahjat? 
Jouluaaton aamupala


Jouluaattokirkossa

Enni lauloi kauniisti

Joko saa avata?

Niklaksen jouluaaton asu

Hyvin on syötÿ ja juotu, röyh

Tontut kellarin ikkunassa

Uusi vuosi, samat kujeet. Ja vähän jotain muuta :)

4 kommenttia:

 1. Hyvinhän sitä ennätti jouluun...ja kyllä luulen, että olet huomioinut lapset ja Aren siinä joulun valmistelussa ja odotuksessa, itse et sitä ehkä vain "rekisteröi", se joulu on siinä vaan niin pinnalla, lähellä. Olimmehan me siellä marraskuulla viikon viemässä aikaasi joulun valmistelusta...se vaan on niin lyhyt aika marras-joulukuun aika..se käy jokaiselle samoin, niin minullekin..aika ei vaan tuntunut riittävän, vaikka olihan sitä. Siitä tohinasta ja touhuamisesta, lahjojen hankkimisesta, kaikkien asioiden muistamisesta vaan täytyy osata nauttia, se kuuluu asiaan, ja jos jotain unohtui...mitä sitten, ensi jouluna muistetaan :) JA sitten se kaikki ihanuus vaan on ohi ja kerätään koristeet ja jouluvalot pois..odotetaan kesää ja uuta joulua...Ihana kuusi teillä ollut, tosi kaunis <3 ja muutenkin ihanasti joulujutut esillä..jospa sitä joskus voisi tulla sen joulun sinne teidän kanssa jakamaan...mutta ensi jouluhan oollaankin sitten yhdessä täällä, eikös se niin mene :) Mukavaa uutta vuotta sinne kaikille, toivon teille rakkaudentäyteisen vuoden <3 rakkaudella äitikkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin rentouttavaa saada teidät tänne. Ihan totta puhut, niin nämä kuukaudet taitaa kaikilla vaihtua. Haleja

   Poista
 2. Hyvinhän olit valmistellut perheellesi/perheesi kanssa Joulun, kaikki kivat jouluvalot, tontut, kuusi ja sisustusjutut hienosti esillä... ja Jouluvieraat, läheiset, ystävät kanssanne siellä- myös ajatuksin. Iso halaus, uuteen vuoteen uusin haastein/haavein... Maria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kun laitat viestiä, mukava kuulla ajatuksiasi. Haleja

   Poista