keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Suomeen tai ei sittenkään


Me emme uskaltaneet tehdä mitään suunnitelmia lomalle johtuen siitä, että Arelle soitettiin viime viikolla yhdestä firmasta ja kaavailtiin työhaastattelua tiistaille, jos he ehtisivät. Meillä oli mielessä lähteä käymään Suomessa, kun kerran olemme kaikki kotona. Ilmoitin heti kättelyssä A:lle, ettemme lähde ennen kuin työhaastattelu on hoidettu alta pois - se pitää priorisoida. Tiistai-aamuna hermoilin heti herättyämme, että soittavatko he sieltä firmasta vai eivät ... Kymmenen aikaan Are soitti itse sinne ja sai käskyn tulla heti paikalle. Fiuh! Ehtisimme sittenkin käydä Suomessa! Työhaastattelukin meni todella hyvin...

Pakkasimme nopeasti tavarat kasaan ja hyppäsimme autoon. Otin hyvät unet A:n ajaessa... Heräsin siihen kun A huusi avonaisesti ikkunasta ulos ajaessaan: "KA?" se huusi... Mitä?.. Meidät ohittamassa ollut auto oli huutanut Arelle jotain. Mää en käsittänyt yhtään mitään, kun Are kaarsi tien laitaan. Sitten Are kertoi, että takana tullut auto oli huomannut meillä puhjenneen renkaan ja ilmoitti siitä ohittaessa!

Meillä ei ollut tunkkia ja olimme kolmen tunnin päästä kotoa. Odottelimme ja pähkäilimme, mitä nyt... Viimein joku pysähtyi ja lainasi tunkkia, että A pystyi vaihtamaan vararenkaan. Kello oli kuitenkin jo seitsemän, eikä mikään rengasliike ollut enää auki. Vararengas oli kesärengas, jolla ei vuorta ylitettäisi ja meillä oli kuitenkin koko ruotsi läpi ajettavana vielä sinä iltana. Ei auttanut kuin kääntyä kotiin ja niin Suomen reissu oli peruutettu... Tänään ei enää voinut lähteä ajamaan, sillä olisimme olleet vasta torstai-iltana perillä ja koska sunnuntaina pitäisi jo lähteä takaisin Norjaan, olisi reissu liian raskas lapsille ja meille aikuisillekin.

Joten täällä ollaan! Kotona! Karkkikaupassa käyty ja edessä ensimmäinen kotipääsiäinen! Me kyllä lupasimme lapsille lähteä käymään huomenna Harstadissa kylpylässä ja kaverin mökillekin kävi kutsu. Ei yhtään hullumpaa näinkään, vaikka olisihan se Suomen pääsiäinen ollut meidän ykkösvaihtoehto.Kiirastorstai on Norjassa pyhäpäivä. Ei muuta kuin oikein mukavaa pääsiäisen aikaa!

3 kommenttia:

 1. Jopa oli huonoa tuuria :( Mutta ihanaa pääsiäistä teidän perheelle sinne kotipääsiäisen viettoon :)
  Anna-Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Onneksi kelit suosii täällä niin ei harmita niin paljoa :)

   Poista