sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kevätpäiviä


Onni, että viikonloppuna ovat ilmat suosineet. Olen saanut tehtyä paljon asioita, jotka ovat painaneet mielellä... ja joita toisaalta olen malttamattomana odottanut.

Pihanhoito on alkanut kiinnostamaan vasta nyt. Aiempina vuosina asia on ollut minulle lähes sama, mutta nyt on pääkoppa alkanut sauhuta silläkin puolella ja ideoita olisi vaikka millä mitalla. Isommat pihasuunnitelmat saa kuitenkin odottaa vielä, sillä jotain kaivuuhommia olisi talon ympärille kohta luvassa. Täällä meidän alueella näkee hyvin hoitamattomia pihoja ja jonkin verran kohtalaisesti hoidettuja pihoja. Mitään puutarhoja täältä ei löydä ja se selittyy jo sillä, että me asumme kohtalaisen korkealla. Mikä kasvuvyöhyke täälä nyt vallitseekaan, niin kasvit eivät tahdo menestyä. Meidän vuono on kuitenkin poiketen muusta Sortlandista hieman suojaisa ja jopa +5 astetta lämpimämpi paikka noin yleensä. Täällä voi saada kukat kasvamaan, mutta se vaatii varmasti hieman tietämystä ja hyvää hoitoa.

Meidän piha on kohtalaisen pieni, mutta todella kiva. Minun makuuni vanha, kaikki vähän vinksallaan eikä niin justiinsa, romanttinen ja potentiaalinen. Paljon hommaa siitä löytyy ja joudutaan varmasti vähän kaivamaan kaivurin kanssa myös aluetta talon yläpuolella, joka ei koskaan ole ollut muuta kuin heinikkoa, mutta se otetaan sitten kun sen aika on. Nyt pyrin pitämään rikkaruohokasvuston matalana :)

Meean kanssa kokeilimme istuttaa kukkia talon reunukselle ja aidan viereen. Odotamme innolla, mitä sieltä nousee joskus, jos nousee mitään :)


Lumiraja on lupaavasti nousussa!

1 kommentti:

  1. Onpa siellä kaunista:) Kevät jo pitkällä. Tuo seinän vierus taitaa ollakin aika suojaisa ja aurinkoinen paikka, varo vaan kastelemasta liikaa, ettei mene vedet talon perustuksiin :) Istutuslaatikot ovat täällä nyt in, joko kukille tai sitten kasviksille, porkkanaa, sipulia, salaattia...se kävisi teille hyvin myös! Olikos sulla juhannusruusua siellä? Se ainakin menestyisi ja kukkisi varmaan ihan juhannuksen tienoissa sielläkin, olisi kaunis tuota aitaa vasten..tai sinne ylös, jossa saisi vähän levitäkin...kallionauhus menestyisi myös, kukkisi sitten syksymmällä elokuussa..täytyy laittaa taimia mukaan kun kesällä tulet:) Terkkuja kaikille <3

    VastaaPoista