maanantai 6. huhtikuuta 2015

11 viikkoa Tromssaan

Haaste puolimaratooni lähestyy. Eilen havahduin, että kyse on enää 11 viikosta. Olen lenkkeillyt läpi syksyn ja talven ilmottauduttuani extempore Midnight sun Marathon -tapahtumaan Tromssaan. Nyt olisi aika aloittaa puolimaratoonille valmistava harjoittelu.

Juoksin eilen sen 17.5km ja olisin halutessani pystynyt juoksemaan pitempäänkin. Tein lenkin testatakseni, mitä kropassa ja juoksussa tapahtuu juoksuajan kasvaessa yli 80 minuutin, joka on aiemmin ollut pitkäkestoisin juoksuni. Puolimaratooni 21.1km olisi taittunut n. ajassa 2t 18min. "Kilpajuoksuvauhtini" on kovempi, joten toivon juoksevani Tromssassa kahteen tuntiin.

Aiemmin ostamani Salomonin maastojuoksulenkkarit eivät passanneet kertakaikkisesti asfaltille. En tiedä tunsinko sen oikeasti vai iskostuiko tieto netistä vain niin kovasti päähäni. Ostin täten toiset lenkkarit, joilla sitten maratooninkin juoksen.
Kartasta näkee, että juoksin keskelle siltaa ja takaisin :D


 Maaliskuussa juoksin sata kilometriä ja huhtikuukin alkaa lupaavasti. 


Kestävyyttä minulla on, mutta nopeutta lisätäkseni ja kaiketi nopeuskestävyyttä, ajattelin noudattaa ostamani juoksukirjan 11 viikon ohjelmaa. Harjoituskertoihin ei tule muutosta, mutta ohjelma tuo vaihtelevuutta juoksutreeneihin. Se siis alkaa nyt!


5 kommenttia:

 1. Hurja tyttö minulla <3 Tsemppiä vaan juoksutreeneihin sekä varsinaiseen koitokseen, toivottavasti et nyt loukkaa itseäsi esim. revähdyksillä ym. muista ne venytykset ;) neuvoo äitikkä sohvaperuna täältä kotoa :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa :) Voi kun itse pääsisisin moiseen juoksukuntoon kans..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihmeellinen fiilis, ikään ei oo ollu näin hyvä kunto ennen :D

   Poista
 3. Tästäkin huomaa, että siitäon ikuisuus kun ollaan nähty viimeksi! Ihanaa, että oot löytänyt mieluisen harrastuksen! Ja näytät tosi hyvältä!! Tsemppiä puolimaratooniin(jäis kyllä multa TEKEMÄTTÄ! :D )!!

  VastaaPoista