sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Talomarkkinat ja työ jäämeren rannalta?

Meidän naapurustossa on nyt useampi talo myynnissä. Yksi meni kaupaksi viime viikolla, mutta kaksi taloa on edelleen vailla uutta omistajaa. Toinen niistä taloista on ollut jo lähes kaksi vuotta kaupan, kun taas kuvassa näkyvä keltainen talo noin kuukauden päivät. Kaksi kaveripariskuntaamme on käynyt katsomassa taloja, mutta... Toisessa ongelmaksi muodostui auton parkkeeraus, sillä tilaa oli kahdelle autolle ja heillä itsellään oli kaksi autoa. Mitäpä silloin, kun on synttärijuhlat? Mihin vieraat parkkeeravat autot? Heillä kun on suku ja liuta ystäviä täällä. Linkki kyseiseen taloon tässä.
Kuvassa vasemmalla on talo jossa asuimme vuokralla. Muuttomatka ei täten ollut kovin pitkä! Keltaisessa talossa on vanhan talon sharmia ja hinta alhainen yleistasoon nähden, mutta kaveripariskuntamme saivat kuntotarkastusta tavaamalla ja näytöissä selville, että seinissä ja katossa olisi useampi vesivahinko, kylpyhuonetta pitäisi tukea alapuolelta paremmin rakenteiden heikkouden vuoksi jne jne. Sellaisia "pikkujuttuja". Eli vaikka kuvaan nyt kirjoitin, että "osta, osta" niin... älä osta. Linkki tässä.

Enpä tiennyt, että talon sijainti on erittäin saneleva täällä meidän alueella. Ei tarvitse olla kuin muutama sata metriä aluieden välillä, joka toinen on erittäin suosittu ja toisella talot eivät mene kaupan. Tiedättekö mikä on syy? Nemlig, aurinko ja vuoret. Meillä ei edelleenkään näy kuin pilkahdus auringosta, kun taas tuon vasemmalla näkyvän talon ja mutkan takana on aurinkoa vaikka millä mitalla. Kesällä aurinko kääntyy myös kyseiseen suuntaan iltapäivällä, päätyy vuoren taakse ja niinpä meillä ei koko kesänä paista illalla aurinko. Toki näemme auringon paistavan vastakkaisen vuoren seinämään. Jos lähdemme rannalle puolen kilometrin päähän, asia korjattu. Mutta nyt vasta ymmärrän ihmisiä jotka rakentavat katosta lattiaan ikkunoita ja tekevät talon paikalle, josta näkee auringon laskut ja nousut. Ne on täällä vain niin kertakaikkisen upeita. Tämä asia ei vain vielä ollut ymmärryksessä pari vuotta sitten. Sniif. :)

Hoitajia etsitään alueella kesätöihin, esimerkiksi kunnassa, jossa minä olen töissä: linkki. Lødingen-kunta on myös erittäin kiinnostunut saamaan lisää asukkaita kuntaansa, niinkuin tietysti koko Vesterålen. Meillä väkiluku oli lievästi laskussa viime vuonna. Ota yhteyttä, jos haluat jotain lisätietoa.
2 kommenttia:

  1. Voi voi, pistitpä pahan. Katsastin tuon linkin ja yritin tarkemminkin etsiskellä että missä esim. tuon sykepleierin sijoituspaikka on, mutta en sitä löytänyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnassa on kotisairaanhoito ja perinteinen sykehjem - näistä varmasti on kyse. Lødingen on siitä upea paikka, että on lähellä Evenesin lentokenttää, Harstad-kaupunkia ja lofootteja. Siitä on upea lähteä reissuun vaikka tøiden jälkeenkin. Kaunis pieni paikka, jossa ihmiset on tosi ihania.

      Poista