lauantai 7. helmikuuta 2015

Nojatuolit olohuoneeseen

Tosiaan, kohta tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun tähän taloon muutimme. Emme olisi ostaneet taloa, jos olisimme tieneet mieheni jäävän ilman työtä olkapäänsä vuoksi. Mutta niin kävi ja talossa viihdymme mainiosti. Huonekaluhankintoja tehdään pikkuhiljaa, käytetään paljon vanhaa ja kierrätettyä. Haaveissa siintäisi alakerran lattioiden (ja jalkalistojen!) uusiminen, mutta se toistaiseksi joutuu vielä odottaa. Seuraava hankinta, johon ajattelin säästellä rahaa, ovat nojatuolit olohuoneeseen.
Olohuone on todella iso, mutta mielestäni kivan mallinen. Ikkunan edessä on kiva istuskella, kun näkee ulos merelle, keittiöön ja olohuoneeseen. Valkoiset tuolit haluan ehdottomasti raikastamaan huonetta. Näissä nojatuoleissa on pesua varten irroitettavat päälliset ja halutessa voi ostaa toisen väriset (tai värjätä vanhat). Toinen tuolivaihtoehto olisi Ikean Karlstad, mutta nämä kuvassa olevat vaikuttavat enemmän "löhöttäviltä" ja siten meille sopivimmilta. Nämä tuolithan on kovin tunnetut ja monesta kodista ne löytää, niin ajattelin samaa sarjaa olevien rahien sijaan käyttää mielikuvitusta ja ostaa jotkut erikoisemmat jalkarahit. Mietin jotain intialaistyylistä tai jos saisi käsiin sellaiset kuin mummulla ja pappalla oli kotonaan, nahkaiset pyöreät. Tämä on sisustuksessa parasta: suunnitella ja miettiä. Sitten kun huomaa suunnitelmien toteutuneen.... mahtava tunne!

Ajattelin muuten eilen mummua ja pappaani (edesmenneitä), ja minulle tuli todella vahvasti mieleen iso lauantaimakkara, jota pappa paistoi saunan pesällä. Pappan läsnäolo oli siinä hetkessä jännän voimakas ja kuinka muistin äkkiä hänen piirteensä erittäin selvästi. Samalla muistin, kun söimme makkaroita pyyhkeet päällä pukuhuoneessa, jossa istuimena oli linja-auton paripenkit (pappa ajoi linja-autoa). Tunsin tuoksut ja miltä harmaat betoniportaat tuntuivat jaloille kiivetessä yläkertaan... miltä ikkunallinen väliovi kuulosti sen sulkeutuessa... Upea muisto ja vallan erikoinen ihmismieli, kun pystyy kaivamaan esiin jotain niin vanhaa niin selväksi mielikuvaksi.

Minä valvoin viime yönä aamupuoliskon kovan tuulen takia. Juuri nyt tuuli on hetkeksi tauonnut, mutta katsotaan, kuinka se vielä iltapäivän päälle puhaltaa. Ihanaa lauantaita!

4 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitat muistoista! <3 ne on tärkeitä.
  Ps. tosi hyvin sopisi nuo tuolit tuohon! -Taru-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö passaisi... Harmi kun Ikea on niin kaukana: jos tilaa postissa, niin tulee tosi kalliiksi.

   Poista
 2. Tuolit on ihanat, kyllä kelpais tännekin tuollaiset :)
  t. Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli tuossa aiemmin kiikku ja sininen tuoli, mutta niihin tuli täyskyllästyminen, kun eivät alkujaankaan ole passanneet siihen hyvin. Nyt mieluummin oon ilman niitä ja odottelen, josko nuo nojatuolit löytäisi tuohon joku kaunis päivä :D

   Poista