lauantai 21. helmikuuta 2015

Amatöörijuoksijan lenkkikaveritKun aloitin juoksemisen, minulla ei ollut mitään erityisiä varusteita hankittuna, enkä niitä pitkään aikaan hankkinutkaan. Hyvät kengät ja hengittävät vaatteet voisi olla fiksua hankkia, sillä niillä voi olla suurikin vaikutus siihen, jatkuuko harrastus vai ei. Muistan itse juokseneeni kerrastolla ja tuulipuvulla tai softshelltakilla - ihmekös tuo, kun vähän tuli hiki.

Juoksuharrastuksen jatkuvuuden takasi motivaation lisäksi

SPOTIFY: Mahtavuutta kuunnella lempimusiikkia ja luoda soittolistoja eri tempoisille lenkeille. Vuorikiipeilessä haluan kuunnella hidasta ja rentouttavaa musiikkia, juostessa energisempää musiikkia. Mielestäni on kuitenkin tärkeää tehdä lenkkejä tai osan lenkistä ilman musiikkia. Kuunnella ja ihmetellä luonnon ääniä tai vaikkapa ihan hiljaisuutta. Olla hetkessä täysiä läsnä.

ENDOMONDO: Ilmainen äppi puhelimeen, joka rekisteröi urheilusuoritukset. Juostessa saa kierrosaikoja esim. kilometrin välein kuulokkeisiin, mikä motivoi skarppaamaan lenkeillä, jolloin haetaan ennätyksiä :) Oman kehityksen seuranta äpin kautta on erittäin motivoivaa. Ostin lisäjäsenyyden, jonka avulla sain enemmän tilastoja käyttöön. Maksaa muutaman euron kuussa. Tämä on vähän kuin köyhän miehen sykekello, ilman sykkeen mittausta tosin :P Haaveissa siintää ihan oikea sykekello, jossa olisi vastaavat toiminnot. Ei ehkä vähiten siksi, että puhelimen kanssa tulee akkuongelmat esiin rassukan joutuessa palvelemaan minua niin monipuolisesti juoksun aikana... Monipuolinen, hyvälaatuinen sykekello maksaa jonkin verran, joten endomondoillaan nyt toistaiseksi. Sykekellojen suhteen otetaan myös suosituksia vastaan.

LANGATTOMAT KUULOKKEET: Mä en tiedä, onko se vika mun korvissa vai missä, kun sellaiset nappimallin kuulokkeet ei mulle kertakaikkiaan passaa. Ne tipahtaa aina ja se jos mikä, on äärimmäisen turhauttavaa. Pitäisi vissiin olla putsaamatta korvia, odottaa oikein tahmaisen korvavaikun valuvan alas ja liimata ne tapit sillä paikoilleen? No joo...:) Are osti itselleen bluetoothilla puhelimeen kytkettävät kuulokkeet, jotka on todella tukevat päässä - eivät hytky eivätkä tipu. Langattomuus on todella iso etu! Johtojen kanssa on aikoinaan tullut säädettyä ihan tarpeeksi, kun sotkeentuvat milloin mihinkin. Ainut varmaan, mikä saattaa näissä langattomissa käyttäjää häiritä, on ulkonäkö. Onhan ne tapit siellä korvissa huomaamattomat, nämä ei sitä ole. Minua se ei kuitenkaan haittaa, valitsen (ainakin tässä tapauksessa)  mukavuuden ulkonäön sijaan.

KÄTEEN KIINNITETTÄVÄ PUHELINTASKU: On ihan jees ainakin kesällä, kun ei välttämättä ole taskuja. Minun taskuni on tilattu Ebaysta muutaman euron hintaan, eikä varmaan ole sarjassamme laadukkainta laatua. Palvelee kuitenkin käyttötarkoitustaan. Pidän kännykkää tuossa ranteessa/kyynärvarressa, jolloin pystyn vilkaista välillä väliaikoja tai pitää silmällä saapuvia viestejä jne.

Huomaatteko kuvissa häikäisevän takin!? Voiko sitä olla huomaamatta? :D Tosi jäätävää, että se hehkuu kuvassa noin, on oikeastaan ihan tavallisen harmaa heijastintakki. Sain sen anopilta lahjaksi äitienpäivän tienoilla. Heijastavat osat pitävät tuulta ja vettä, mutta tummanharmaat alueet ovat ihan ohutta ja hengittävää kangasta. Aivan täydellinen pimeisiin ja sateisiin iltoihin. Merkki on norjalainen Stromberg, jota luulisin myytävän Suomessakin.

En tiedä eksyykö blogiini ketään juoksusta kiinnostuneita, mutta jos niin, olisi todella mukavaa saada vinkkejä ja vertaistukea.

Aktiivista la-la-lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti