keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Norjalainen pikkujoulu ja suomalainen ruoka

Meidän lauantain pikkujoulu oli onnistunut. Charlotte oli kattanut pöydän tapansa mukaan upeasti ja ruoka oli äärettömän hyvää. Enpä ole koskaan maistanut niin hyvää peruna- ja porkkanalaatikkoa, kuin Tonen tekemät olivat. Kinkun, laatikoiden ja keitettyjen manteliperunoiden kyytipoikana oli Aren tekemä kastike.. Charlotte oli tehnyt myös taivaallista Waldorfin salaattia. Jälkiruoaksi parin tunnin jälkeen herkuteltiin suklaakakkua... Enkä ollut ainut, jonka mielestä ruoka oli niin hyvää. Tultiin heti yhteisymmärrykseen, että tämä otetaan uusiksi viimeistään ensi vuonna!

Ilta täyttyi naurusta, musiikista, muistoista ja tulevaisuuden suunnitelmista...
Ja kyllä se viinikin kieltämättä maistui! ;)
10 kommenttia:

 1. Kiva, että teillä on ollut onnistunut ilta :) Hienosti oli myös Suomi teema huomioitu kattauksessa <3 t. äitikkä

  VastaaPoista
 2. Kunnon illalliset on niin parhautta. Niiden voimalla jaksaa taas arkea pitkän matkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Vaikka tälläinen juhlaruoka olikin kyseessä, niin oli helppo jakaa, mitä kukakin tuo. Eli ei ollut paljon työtä isäntäväelle. Reilua!

   Poista
 3. Tunnelmaa! Ihmiselle parasta ovat toiset ihmiset; lajikumppanit. Ystävät! Onnea Sinulla kun on ystäviä! Tervehdin täältä myrskyisen Perämeren saarelta, Hailuodosta. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoissasi on paljon viisautta. Usein olen ajatellut, että viihdyn parhaiten yksikseni, mutta nyt kun olen löytänyt ihmisiä, joiden seurassa on hyvä olla, on käsitykseni muuttunut. Kiitos terveisistä ja toivottavasti palaat blogiini uudelleen!

   Poista
 4. Onpa ihanan tunnelmallinen illalliskuva, kuvasta aistii että viihdytte hyvin toistenne seurassa. On tämä Joulun aika siitä mukavaa, että saa poltella
  kynttilöitä ja laitella koristeita tätä pimeyttä lievittämään. Täytyi googlettaa tuo manteliperunan kuva, kun se oli minulle outo ennestään :)
  t. Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnettäköön että sellainen norjalainen tvisti oli suomiruoassamme. Olisin itse varmasti keitellyt ihan "normipotut" eikä waldorfin salaattikaan liene suomalainen jouluperinne. Mutta yhdistäminen kannatti! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiva että se on välittynyt kuviin :)

   Poista