sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

¤ Lapset rannalla ¤

Heippa vain taas pitkästä aikaa! Taas arki luistaa mukavasti. Olin maanantaista keskiviikkoon Tromssassa kurssilla ja sain ensimmäistä kertaa kokea, miltä tuntuu lentää koneella, asua hotellissa ja syödä firman piikkiin. No, aika mahtavaahan se oli. Iso hulpea hotellihuone ihan vain MULLE :) Aah.. No, piti niitä perselihaksia vähän rassata istumalla kaksi päivää 9 tuntia kuunnellen pa*koja luennoitsijoita eikä paljon uutta jäänyt käteen. Paitsi, pöytäseura oli hyvää ja tein tuttavuutta muiden pohjoisnorjalaisten terveydenhoitajien kanssa, jotka työskentelevät pakolaisten parissa. Ne keskustelut olivat äärettömän hyödyllisiä.


Työrintamalle kuuluu sinänsä uutta, että saamme työtaakkaani helpottamaan sairaanhoitajan 50% virkaan. Teimme paljon töitä talvella sen eteen ja toissa viikolla saimme ilouutisia kunnanhallituksen kokouksen jälkeen. Toivotaan, että saan jonkun tosi kivan työkaverin! Ja jos on uskaliaita, niin täällä olis töitä ;)


Mieltä piristää kummasti, kun on mitä odottaa. Ensi viikolla reissamme Senja-saarelle, jossa Aren mummu asuu. Olemme siellä pääsiäisen. Toukokuun alkupuolella meillä olisi tiedossa töistä virkistäytymisreissu Göteborgiin. Siinä nämä norjalaiset tuntuvat olevan hyviä... työpaikkajuhlissa ja -reissuissa. 


Ja kohta se on jo kesäkuu ja aika rientää kesälaitumille. Kesälomasuunnitelmat ovat vielä auki... Jos Are pääsee veitsen alle ennen kesää niin hän ei voi lähteä minnekkään, jolloin kävisin vain lasten kanssa reissun Suomessa. Jos mies on kunnossa niin voi suunnitella muutakin. Näillä näkymin A aloittaa koulun syksyllä Trondheimissa, mutta lähiopetusta ei ole kuin alle vko per kuukausi.


Lumi on sulanut pois. Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta, kun olin lasten kanssa retkellä rannalla. Oli tosi lämmin auringonpaiste. Otamme kuitenkin sukset mukaan, kun suuntamme pääsiäisloman viettoon. Lapset ovat hiihtäneet ainoastaan pari kertaa tänä talvena vähälumisuuden vuoksi. Toisaalta sitä odottaa jo aikaista kesää, niinkuin viime vuonna saimme kokea. Täällä on tosi ihanaa ja kaunista kesällä. Harmi kun työnteko ja rahanpuute vähän haittaa kaikkien ideoiden ja haaveiden toteutusta, mutta hiljaa hyvää tulee.


Ihanaa sunnuntaita!


3 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä niin mahtavat maisemat siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! On, ihanaa kun on kevät!

   Poista
 2. Yritin jo kirjoitella sulle mutta sepä katosi jonnekin. Tuskailin vaan täällä, että miten sitä oikeasti onnistuis omaksumaan tuon "hiljaa hyvää tulee"-periaatteen. Mulla loppuu niin energiat siihen, että täytyy odottaa eikä saa tehtyä kaikkea heti valmiiksi. Vaan pikkupalasia pikkuhiljaa ja aargh, ahdistaa. Haluaisin niin istahtaa alas ja päästä nauttimaan siitä tunteesta, että nyt ei tarvi hankkia mitään vaan kaikki olis tässä :)

  VastaaPoista