sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

¤ Meijän Söndaagi ¤

Tänään päätin ottaa kuvia heti aamusta, kun aurinko tulvi sisään eikä tällä kertaa pölykään häirinnyt... :) Ikkunat ovat kyllä aivan sameat. Niinkuin huomaatte, asumme ihan meren vieressä, joten tuuli heittää tuota merivettä ikkunoihin ja vanhat kun ovat ikkunat, niin puhtaaksi en niitä saa ja vaikka saisinkin, ovat hetkessä jälleen suolajälkiä täynnä. Tosiasia, jonka kanssa on opittava elämään...

Arvatkaa monelta tänään heräsin? Puoli kakstoista. No joo, heräilin aamusella useampaan kertaan, mutta kun tänään oli mun "nuku niin pitkään kuin tahdot"-päivä, kääntelin siinä kylkeäni ja nautin olostani. Jatkoin vielä alakerrassa aamupalan jälkeen sohvasängyllä, jonka toimme Suomesta äitiltäni. Se nyt kuvassa petaamaton, kun siinä lasten kanssa rötväsimme.Huoneessa pitäisi järjestellä huonekaluja kaiketi vähän uudestaan, kun suuri sänky tuli huoneeseen. Tuossa on kyllä mukava katsella merelle, haistella raikasta ilmaa ikkunan raosta, juoda kahvia ja lukea kirjaa, kuunnella aaltoja ja lintuja...


Niklas tuli tiirailemaan kaukoputkella, jos näkyisi laivoja. Tällä kertaa kalastajat eivät olleet tulleet meidän poukamaan. 


Minun piti Suomesta ostaa kangasta, jotta saisin tehtyä tuohon siniseen nojatuoliin päällisen. Äitini antoi mulle lakanakangasta, jolla saisin huoletta testailla ja saada kaavat kohdilleen.
Eipä ole vielä inspiraatiokärpänen puraissut, vaikka kovasti tuoli huutaa päällistä. Ei värinsä takia niinkään, vaan että istuimessa on reikä ja lampaantalja sitä varten istuinosan peittona. Kevättä vasten taljen haluaisi laittaa jo kaappiin.


Uloshan siinä oli lähettävä. Auto piti siivota, kun sitä ei vielä Suomen reissun jäljiltä oltu ehditty putsaamaan (järkyttävä siivo!). Meea meni ulos ensin ja Niklasta sai houkutella pukemaan tavallisen tapaan vähän kauemmin.Sisältä käsin ulkoilma tuntui niin ihanan keväiselle ja lämpimälle, mutta nollakeli ei lopulta niin lämmin ollutkaan, varsinkaan, kun vinkka kävi. Ensin lapset leikkivät pitkään pihalla, kun siivosin autoa ja sitten vielä haimme iskän mukaan meidän kanssa kävelylle. Niklas halusi kävellä ja Meea välillä levähtää.Kunnes kolmen tunnin ulkoilun jälkeen alkoi jo väsyttää...


Vähän lisää väsyä ja kiukkua...


"Minä meen.." väärään suuntaan...


Olisipa ihana kun olisi vene ja pääsisi vähän merelle. Tai ehkei sittenkään, pelkään kuollakseni lasten puolesta. Vaikka asumme näin lähellä merta, ei sitä tavallaan huomaa kun emme ole "kosketuksissa" mereen. Pitää kuitenkin kävellä vähän reilu kilometri, jossa on sellainen ranta/kivikko, josta pääsee mereen. Jotkut nauttivat ja kalastavat auringon paisteessa ihan sellaisella kumisella pikkupaatilla...Häijyn näköisistä miehistä täällä varoitellaan... ;)


Are teki pestopastasalaattia, vai mitä lie nimeltään, mutta se maistui niin hyvälle ulkoilun päälle. Sitten katsottiinkin vain monstereita ja pesusienipaavoa ja kaikkea muuta roukkiona sohvalla. Lapset pikkupesujen kautta sänkyyn. Huomenna taas arkipäivä.

Toivottavasti muillakin oli voimaannuttava söndaagi !


6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja maisemia! Haluan ehdottomasti Arelta tuon pestopastasalaatin ohjeen. Mä r a k a s t a n pestoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hyvää...
   Mites se tekee, se laittaa eka veden kiehumaan kierrepastalle, paistaa jauhelihan (400g) ja maustaa sen suolalla/pippurilla. Sitten se pesee laittaa ruccola-salaatin valmiiksi hollille, sille ei tarvi sen kummemmin tehä mitään (pesu). Ja leikkaa punasipulin ja paprikan. Sitten kun pasta on valmis, tyhjentää tietty vedet ja lisää purkillisen vihreää pestoa. Kääntelee, että pesto sekoittuu, lisää jauhelihan ja sekoittaa. Viimeksi ruccola + sipuli + paprika ja kääntely. Sitten kaikki tarjoulukulhoon ja pöytään, tarjoillaan mieluusti valkosipulitäytepatongin kanssa tai vastaavan :) On hyvää lämpimänä ja seuraavana päivänä hyvä kylmä lounas töissä.

   Poista
  2. Tulipas vähän hutikoiden kirjoitettua. Toivottavasti ymmärsit ohjeen! Jopa meidän Meea rakastaa tätä ruokaa, vaikka maku on aika voimakas!

   Poista
 2. Ihanan kodikasta teillä, kovin koselig! :) Ja meillä minillä on välillä ihan samanlaisia elkeitä kuin Niklaksella!!

  VastaaPoista