maanantai 30. joulukuuta 2013

¤ Kohti uutta vuotta ¤

Vuosi alkaa lähestyä päätöstään. Maaliskuussa tulee kaksi vuotta siitä, kun pakkasimme kamat rekkaan ja otimme suunnaksi tämän Norjan Sortlandin. Tosin, vasta kesällä joitakin kuukausia myöhemmin saimme asunnon ja väliajan asuin lasten kanssa Suomessa vanhemmillani. Olen pohtinut paljon sitä, että viihdynkö täällä vai en. En vieläkään ole varma ja pitääkin tietoisesti yrittää olla pohtimatta asiaa. Elämä on kuitenkin asettunut urilleen ja tiedän, että vielä on parempaa luvassa, mitä tutummaksi ihmisten kanssa pääsee. Kuitenkin uusi vuosi tuo taas mukanaan paljon epävarmuutta ja samalla mahdollisuuksia. Mies kun pitäisi saada työelämään takaisin ja kuka tässä vaiheessa tietää, mitä työtä ja missä se tulee olemaan.

Haluaisin mielelläni kuulla muilta norjansuomalaisilta ja ulkosuomalaisilta, miten he ovat Joulunpyhät viettäneet. Onko jouluperinteet norjalaistunut? Mitä odotatte uudelta vuodelta?

Joululahjaksi sain kauan toivomani reinot, valkoruskeat. Nyt on joka jalkaan tässä taloudessa kunnon jalkine :)


Yksi ihana lahja Suomesta oli myös peilitaulu: Koti on siellä missä sydän on.
Tuo maalaus on muuten Niklaksen hoidossa tekemä joululahja meille vanhemmille.
Aivan ihana, varmaan saanut vähän apua :)HYVÄÄ UUTTA VUOTTA TUTUT JA TUNTEMATTOMAT <3

Ja mitä nöyrin kiitos kaikista ihanista joululahjoista!

6 kommenttia:

 1. Ihana Reino-perhe :).

  Tämä joulu on ollut erilainen. Tosin perinteen mukaan olimme anopin luona syömässä ja avaamassa paketit. Muuten joulu meni kotona omassa rauhassa. Sitä tarvitsin ainakin minä.

  Uusi vuosi tuo tullessaan sen minkä se tuo. Toivottavasti se tuo mukanaan rauhaa ja pieniä onnellisia asioita.

  Oikein hyvää alkavaa vuotta sinne Sortlandiin.

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut kyllä muutosrikkaita vuosia eikä muutokset vielä lopu :) Toivottavasti A:n käsi kuntoutuu kunnolla ja hän pääsee takaisin työelämään - ja sellaiseen työhön, jossa viihtyy :) Tuntuu, että teidän elämä on löytänyt uomansa siellä hienosti. Uskalla nauttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lopu muutokset ei.. Ihan hienosti me ollaan paikka täältä löydetty, pientä viilausta enää, että saadaan arki luistamaan paremmin :)

   Poista
 3. Me vietimme joulua Suomessa. Sanoisinpa melkein, että meille ei oikeastaan ole muodostunut mitään erityisiä, omia jouluperinteitä. Ehkä me emme kumpikaan ole niin kovin jouluihmisiä.
  Hyvää ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, taidan olla tosi tarkka tässä, miten asioiden pitää mennä ja että ne menee niinkuin suunnittelee. Pitäähän joulu mennä perinteiden mukaisesti :D huh huh.. Pitäisi varmaan vähän löysätä... :) Kiitos samoin !

   Poista