torstai 7. marraskuuta 2013

¤ Tähtikuusenkoristeet ¤


 Minun muistikuvat ovat sellaiset, että kun olin pieni, joulukuuseen laitettiin kaikki pallot ja narut mitä vain löytyi, väriin ja muotoon katsomatta. Äiti taisi lopuksi kiertää vähän kuusta ja nostella osan palloista yläoksille. Muuten se oli hyvin värikäs ja mieluisa. Jossain vaiheessa tuli omenan muotoiset pallot ja kuusi päätettiin koristella vain niillä. Saattoi olla kultapalloja täytteenä. Sitten tuli sininen kuusi. Piti olla vain sinisiä palloja ja ehkä hopeisia. Joka joulu kuusemme näytti maailman kauneimmalta.

Joulun 2008 saimme viettää ihan uunituoreen Meea-vauvan kanssa... Kuusi, jonka isäni meille toi, se oli UPEA. Ihan upein näkemäni kuusi. Koristuksistakaan en muista mitään, se kuusi oli vain niin iso ja tuuhea ja upea. Joulu jäi mieleeni, kun niitä öitä sai valvoa sen kuusen kynttilöiden loistaessa, kävellä ympäri taloa kantaen huutavaa vauvaa.

No, menipäs tämä nyt joulutunnelmoinniksi. Tiedän, että joitakin ärsyttää hurjasti tälläinen (turhan) aikainen jouluhössötys. Minulla sattuu vain olemaan hössötys jo ihan päällänsä! Meidän kuuseen ei tule tänä vuonna hurjaa väriloistoa, vaan tälläisiä lastutähtiä kuulkaa löysin pienellä rahalla. Ajattelin niihin pistää reiän ja nauhan ja kuuseen roikkumaan. Jotain kyllä sitten kaveriksi toki :)
Minkälainen on teidän unelmien joulukuusi? Millaisia joulukuusia muistatte lapsuudestanne?
7 kommenttia:

 1. Hei, uusi lukija täällä kurkkii. Kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavuutta kuulla, että uusia lukijoita on mukana. Tervetuloa, toivottavasti viihdyt Johanna!

   Poista
 2. Että ovat kauniita nuo tähdet!! :) Mä en varmaa tänäkään vuonna saa omaa kuusta, joten en voi vaikuttaa sen väriin, mutta kultainen siitä tulisi..tai valkoinen! :D joku vuosi sitten vielä.. onhan noita vuosia vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miksikäs et? Oletteko Joulun kuitenkin Norjassa?

   Poista
 3. Valtavan Ihanat tähdet. Noi kelpais mulleki.
  Meidän kuusi pysyy varmaankin ulkona takaterassilla, joten ei tartte miettiä koristeita, valot riittää :)

  On niin ihana lukea taas sun tekstejä. Tervetuloa takas osaksi mun arkea :D

  Halauksia
  T. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekinhän hyvä idea kun olkkarista niin hyvä näkymä terassille päin. Olispa ihana päästä kahtoon teijän joulukotia sitte <3 Mutta eihän sitä tiä miten suunnitelmat elää.

   Poista
 4. Meillä kuusessa on aika lailla smat koristeet joka vuosi. Jokaisen oma enkeli ja pappalle antama enkelikoriste, pitsisiä lumihiutaleita, punaisia vähän kimaltelevia palloja, valkoisia kelloja ja valkoista nauhaa. Ehkä vielä mun kultalangasta vääntämiä enkeleitä. Joten paljon kaikenlaista. Mä ehkä tykkäisin ihan yksinkertaisesti koristellusta kuusesta mutta muut haluaa enemmän :) kaunis se kuusi joka vuosi kuitenkin on. Niin ja monena vuonna oon koristellut kuuseen vielä jokaiselle omat piparit :) nuo tuohikoristeet on upeat -tykkään kovasti!

  VastaaPoista