lauantai 23. marraskuuta 2013

¤ Sisustushääräilyä ¤

Ostin Suomen lomalla vanhan tuolin kirppikseltä, jonka äiti ja isi sitten toi kesällä tänne meille. Siitä tuli eteistuoli, jossa pystyi istumaan ja riisua tai pukea kenkiä. Sitemmin kuitenkin vaatteen kerääjä ja aivan täynnä kaikkien ulko- ja sisävaatetta, ynnä muuta mukavaa tavaraa. Otin sen nyt ainakin hetkeksi itselleni tietsikkatuoliksi, passaa sisustukseen niin hyvin. Ergonomia onkin sitten aivan toinen asia... :)


Sitten feissarikirpparilta ostin meidän keittiöön sellaisen pienen klaffipöydän aamupalapöydäksi (n.13euroa), joka piti maalata. Meillä nyt ei ollut muuta väriä kuin valkoista, enkä uutta maalia sen takia halunnut ostaa. Olisin halunnut maalata spraylla pöydän taitettavaan klaffi-osaan tähden tai jonkun numeron sapluunan avulla, mutta toinen osapuoli tämän huushollin päätäntävaltaa käyttävästä aikuisväestöstä tyrmäsi sitten tämän idean. Ehkä ihan hyvä, että asiaa joutuu pakolla vähän aikaa itsekkin sulatella, kun usein tahtoo tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Saan mää sen ehdotuksen läpi jos oikein haluan ;)

Tuolit pitäisi sitten löytää joskus, nyt mennään ihan tylsillä jakkaroilla! :) Mutta jakkarat on hyvät, kun ne voi työntää kokonaan pöydän alle, kun tila on tosi kapea ja uuni tuossa pöydän pään kohalla. Klaffista saa tilaa tarvittaessa pöytään neljälle :) Ja ps. Norjalaiset ovat klaffipöytäkansaa! Sohvapöydistä lähtien näitä lisähärpäkkeitä.. Perskules.. onko suomen kielessä edes sanaa klaffipöytä vai onko tämä joku mun oma sanasekotus...:)

4 kommenttia:

 1. Äh! Kirottu tabletti! Kirjoitin pitkän kommentin ja tämä poisti sen, murrrr! Alusta.... Uudestaan, uudestaan! :/ Äskettäin ikeassa Hapitsulla mietin samaa, että onko klaffipöytä suomea vai meidän joku oma norjasuomisana? Pohjoisessa (minun pohjoinen tarkoittaa Saariselän pohjoispuolta) huomaan olevan jonkun verran näitä sanoja :) meillä esim kaikki kova kuutiossa paperissa oleva voi/margariini on melangea :D merkistä riippumatta. Ulko-ovesta tullaan veskariin <3 Välillä kokee mahtavia ahtaa elämyksiä sanojen kanssa, joita on aina käyttänyt sujuvasti 'suomeksi'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vai melangea :D Monta saman tyyppistä sanaa on löytynyt Norjan ja Suomen kielistä. Mitähän mä mietin yks päivä.. Øse on kauha ja suomessa on sana öysätä.. Vai onko. Tulee niin epävarmaksi monesti sanoista, joita ei aktiivisesti käytä! :)

   Poista
 2. Kyllä klaffipöytä on Suomessakin. Öysätä sana on myös käytössä, tarkoittaa siis kerätä "isot määrät" kerralla jotain, esim.öysäsin marjoja sankoon sen kun ennätin...kivalta näyttää tuo sinun klaffipöytä, minä kyllä olisin laittanut sen tähden siihen....:) t. äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kohtahan sää voit tulla antaa livenä mielip+iteitä, olis muutama muukin juttu, joka tarvis sun silmää :)

   Poista