keskiviikko 30. lokakuuta 2013

¤ The Artic Race of Norway ¤


Meillä oli täällä kesällä pyöräilykilpailut, jolloin meidän kotikaupunki Sortland 
näytti parasta puolta tv:ssä ympäri maailmaa. Sää ei olisi voinut olla kauniimpi! Hyvä muistella tälläistä, kun ulkona sataa kissoja ja koiria!


4 kommenttia:

 1. Sulle olis haastetta tuolla mun joulublogissa :)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Löysin blogisi ja luinkin heti kerralla alusta loppuun.
  Satun olemaan keuhkokuumeessa ja sairastan kotona niin on aikaa lojua koneella aina kun sattuu pirteämpiä hetkiä olotilaan.
  Me kävimme heinäkuussa parin päivän läpiajolla Kilpisjärveltä Narviikiin ja Kolarin kautta kotiin.
  Vuosia olen haaveillut pääseväni käymään ja nyt vahvistui tunne että haluaisin muuttaa...
  No ikää on päälle 40, ei ainutta tuttua ihmistä siellä, tytär on eskarissa ja sairastumisen vuoksi ammatin vaihto edessä joten mietityttää ja kun en puhu yhtään ruotsia vaikkakin englannilla pärjäsin reissussa ihan hyvin.
  Koskaan aiemmin en ole ulkomailla edes käynyt ennen tätä mutta haaveissa tietenkin olen asunut vaikka missä :)
  Oli mielenkiintoista lukea ja kun sai samalla ns. nopeutettuna käydä koko homman lähtemisestä tämänhetkiseen tilanteeseen.
  Aionn pysyä vastakin yhtenä seuraajistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet jaksanut lukea kaikki tekstit :) En oikein edes tiedä, minkälainen kokonaiskuva muutosta blogitekstieni perusteella välittyy. Olen joutunut poistamaan joitakin blogitekstejä, jotka olivat liikaa täynnä ahdistusta, joita jälkeenpäin en halunnut blogissani nähtävän. Helppo prosessi ei ole ollut.

   Pari viikkoa takasin päin tunsin kuitenkin saavuttaneeni sen unelman, joka lasissa lähdimme tätä prosessia toteuttamaan. Että unelmat, ne vain toteutuu jos niihin uskoo... Jos muutto on sinun unelmasi, kannustan sinua siihen.

   Norjassa ei ole esikoulua vaan lapset aloittavat 6-vuotiaana 10-vuotisen peruskoulun. Koulunkäynti poikkeaa paljolti Suomen systeemistä. Parhaiten tästä osaa kertoa Kalamuija, (tai nykyisin muija vaan) joka asui Kirkkoniemessä kouluikäisten lapsien kanssa muutaman vuoden ajan. Hänen bloginsa on http://kalamuija.blogspot.no/

   Norjalaiset eivät "tykkää" puhua muita kieliä kuin norjaa ja komminuikoivat viimeiseen asti norjan kielellä, vaikka englantiakin osaavat. Sain kokea, että minusta löytyi piilossa olleita ruotsin kielen taitoja, kun päätin kommunikoida ilman englantia. Luulen, että pystyt samaan.

   Töitä löytyy hyvin ainakin hoito- ja teollisuusalalta.

   Kuulen mielelläni sinulta lisää!

   Poista