sunnuntai 4. elokuuta 2013

¤ Henningsvær ¤

Henningsvär on kalastajakylä Våganin kunnanssa lofoottien saaristossa Nordlandissa Norjassa.

Tänne pieneen kalastajakylään meidän oli tarkoitus viime vuonna tehdä pikkujoulumatka, mutta se sattumuksien kautta peruuntui. Vanhempiani oli ajatus tänne lähteä viemään, mutta sää oli tuolloin harmaa ja sumuinen. Perjantaina sitten teimme oman perheen kesken sinne päivämatkan  ja kyllä kannatti. Oli taas niin upeat maisemat ja saimme kylpeä auringon paisteessa. Kylässä on vain noin 400 asukasta, mutta jo tiellä sinne huomasimme paikan suosion. Kauheasti turisteja kameroiden kanssa heilumassa. Minä tietysti tein sitä samaa. Haluattekohan te nähdä kuvia... Maisemien lisäksi minua ihastutti aivan suunnattomasti muutama sisustusliike, jotka huokuivat ihanaa tunnelmaa. Olisin voinut jäädä sinne asumaan...

Oho, omena :D

  Kauppojen lisäksi yksi talo hurmasi minut. 
Kuvasta ei välity se, minkälaisessa miljöössä talo sijaitsee. Ympärillä on tiivis ja eloisa kylä, paljon pikkukahviloita ja sisustuskauoppoja sekä gallerioita, hyviä tuoksuja ja musiikkia. Merinäköala.


Onko muut käyneet Henningsværissa?

3 kommenttia:

  1. Joo, tänne haluan ehdottomasti:) t. äiti

    VastaaPoista
  2. Taas aivan ihania kuvia! Tuon paikan nimi kuulostaa tutulta. Täytyypä vilkaista karttaa niin tulee paremmin mieleen käytiinkö siellä, kun käytiin kaaauan sitten Lofooteilla.. Oltaisko vaan ehkä ajettu ohi?

    VastaaPoista
  3. Haha, rakastuin samaan taloon ja ne pikkuputiikit oli niin ihania. :) En ehkä asuis siellä, mutta voisin viettää pitkän viikonlopun ihan helposti.

    VastaaPoista