sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

¤ Tuumasta toimeen ¤

 
Meidän olohuoneessa on aika vanhat paneliseinät. Talosta on remontin yhteydessä peitetty kaksi ikkunaa, jotka on sisältä peitetty pelkästään vanerilevyillä. Ulkona seinä on siis yhtenäinen ja ikkunat edelleen seinien sisällä. Olohuoneessa on kyllä riittämiin ikkunoita, joten näiden poistaminen tuo vain sopivasti yksityisyyttä. Kuitenkin sisustuksessa vanerilevyt ponnahtavat maalauksesta huolimatta silmille. Ovat kai olleet väliaikaisratkaisu, että suuren huoneen paneleita ei tarvitsisi lähteä heti uusimaan. Meitäkään se homma ei heti kärkeen muiden hankitojen lomassa huvittanut, vaikka seinistä paljon elämää näkyykin. Ne on maalauksen jälkeen päässeet elämään ja jostain saumoista alkuperäisväri irvistää. Edellisellä omistajalla oli lisäksi paljon hyllyjä ja muuta sisustustavaraa seinillä, joten jos jonkin näköistä ruuvin reikää löytyy.
 
 
 
Mietimme, että jos seinä peittyy kirjahyllyn taakse, se ei häiritse.
Mutta sitten en tiennyt halusinko juuri siihen sellaista hyllyä. Paneeleiden korvaaminen uusilla levyn kohdalla olisi voinut tehdä kokonaisuuden siistimmäksi, mutta ei olisi ratkaissut minun suurta sisustusongelmaa. :)
 
Levyn tapetointi ja kehystäminen olivat olleet mielessä jonkin aikaa. Löysin kätköistä yhden rullan tapettia, jonka olin ostanut Suomesta ennen muuttoa ja ajatellut, että saan päällystää sillä jossain vaiheessa uuden kodin yhden seinän, mutta sittemmin käyttänyt lähinnä lahjojen käärimiseen (käytän usein tapettia siihen tarkoitukseen!). Mieheni ei ole ideasta innostunut, mutta kun sain vanhempani tänne tuumailemaan kanssani, sain idealle tarvitsemaani vahvistusta.
 
 
 

 
 
 
Tälläisiä on olohuoneessa nyt kaksi.
Tapetti riitti juuri ja juuri, kun se pitikin kohdistaa!
Listat olivat vähän luultua kalliimmat, 560 NOK,
mutta muu ei sitten maksanutkaan. Olen
tosi tyytyväinen!
 
 
(Kiitos äiti, isi ja ukkokulta!)

4 kommenttia:

 1. Kiva, kun taas päivität! :) Hyvä idea tuo "taulu" tuossa seinällä! Tykkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo josko tää taas tästä. Sullakin ollut vähän taukoa... Postausta kehiin!

   Poista
 2. Loistava idea tehdä levystä "taulu". Muutenkin seuraan mielenkiinnolla talon sisustamista, vaikken aina huomaa kommentoida. :)

  VastaaPoista