lauantai 27. lokakuuta 2012

Lunta, tuulta ja sähkökatkoksia

En ole ennen kokenut niin sakeaa lumisadetta kuin viime päivinä täällä. Norjalaisilla on oma sana huonolle säälle, uvær. Silloin kun on uvær, on usein onnettomuuksia liikenteessä. Vapisin torstaina ajaessani töistä kotiin, kun Stokmarknesin sillalla näkyvyys oli vain muutamia metrejä eteenpäin, jäätihku jäätyi tuulilasiin peittäen yhä enemmän näkyvyyttä ja tuuli puhalsi niin, että auton tunsi liikkuvan sekunnin murto-osia hallitsemattomasti. Perjantain olin kotona, sillä mieheni yskä jälleen paheni ja lapset yskivät edeltävän yön. Eilen kotoillessamme sähköt menivät välillä poikki. Meealle nousi kuume. Katsoimme filmejä vilttiin kääriytyneenä itse kukin, onneksi läppäriin jää virtaa sähköjen pettäessä. Tällä hetkellä ulkona sataa jälleen sakeasti lunta, taitaa olla samanlainen löhöpäivä tiedossa.

9 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä kaunis ja tunnelmallinen koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja pikaista paranemista sinne koko sakille!

   Poista
  2. Kiitti, nyt ollaan jo voiton puolella. A:kin on jo vähän parempi :)

   Poista
 2. Paranemisia sinne! :) Mä inhoan autolla ajamista täällä talvisin, mutta se on melko pakollinen väline, jos haluaa päästä kotoa jonnekin. Pelottavaa, kun ei näe kunnolla eteensä ja tietkin ovat kapeita ja huonokuntoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toooosi pelottavaa puuhaa joo... Olin ihan varma, etten selviä matkasta hengissä :S Sama tunne voi toistua pitkän ja pimeän talven aikana monta kertaa. Linda, viikonloppuna kahveelle? Tai huomena ku mulla on vapis :D

   Poista
 3. Onpas teillä siellä ihan näköistä ja kodikasta! Pikaista paranemista kaikille!! Veera täällä yksi ilta mietti, että voisiko suomen ja norjan liittää yhteen.... Olis lyhempi matka Meealle!! <3 <3
  Täällä on kans vähän lunta mutta saa nähdä kuinka kauan, on luvattu plussa keliä ja vettä!

  Asiasta pyykkinaruun, oon kattonut sellasta norjalaista kätilöt ohjelmaa ja mietin aina onko jokin niistä "terveyskeskuksista" siinä teidän lähellä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että pienellä tytöllä voi olla ihania ajatuksia :) Veera <3 Hävitetään ruotti välistä :D
   En oo kuullukaan ohjelmasta, pitää varmaan tutustua :))
   Kaikkea hyvää teidän perheeseen <3

   Poista
 4. En varmaan pysty ajamaan tuota kyseistä siltaa huonolla säällä, hyvä jos hyvälläkään säällä. Se on ihan kauhean näköinen kurveineen. Muuten Norja on kyllä viehättävä maa..

  Sassa

  VastaaPoista