perjantai 3. helmikuuta 2012

Talo- ja sisustushaaveita


Sortlandissa on jälleen ihana ihana kohtuuhintainen talo myynnissä... Tästä talosta löytyy paljon ihania elementtejä minun makuuni. Kuitenkin vain kaksi makuuhuonetta ollen täten meidän perheelle liian pieni. Kuten aiemminkin, vain haaveilu mielessä näitä kuvia katselen.

 Talon ulkoasu on kiva.


Tuo rappukäytävä on suloisesti oven takana ja värit sekä maltillinen sisustus makuuni sopivia.
Norjalaiset käyttävät todella paljon tuota valkoista paneelia seinissä. Olen aiemmin pitänyt siitä, mutta se on kyllä Norjassa "massaa", mitä näitä taloja on katsonut. Vähän ehkä alkanut kyllästyttämään.

Alakerran pohjaratkaisu näyttää mukavalta. Pidän isoista olohuoneista. Norjassa vieraat kahvitetaan
aina sohvilta toisin kuin Suomessa tyypillisimmin kutsutaan "pöytään". Siksi norjalaisilla on tilavat sohvaratkaisut ja suhteellisen isot sohvapöydät kestimistä varten. Mielestäni se on varsin mukavaa: voi istua rennosti eikä tarvitse siirtyä pöytään ja takaisin.

 

Tämän asunnon sisustus ei ole aivan samaa makua kanssani,
vaikka ihan nätti onkin.

 


AAAAH!
Musta keittiö näyttää minun silmääni tosi hyvältä! Lattian kyllä haluaisin vaaleamman.

Norjalaisissa taloissa on suihkukaapit. Siinä mielessä mukava,
että loput tilasta voi sisustaa käyttöön muulla tavoin.

Tässä yläkuvassa rappua paremmin: ihana väri!


Oliko yhtään teidän muiden makuun?

Haluatko katsoa tarkemmin tietoja ja lisää kuvia?

14 kommenttia:

 1. Jonkinlaisella kokemuksen rintaäänellä vinkki talojen arviointiin... Norjassa talojen lämpöeristys on usein huonompi kuin Suomessa ja lämpöpattereita ei välttämättä ole joka huoneessa. Tähän asiaan kannattaa kiinnittää huomiota, jottei tule ikäviä yllätyksiä.

  VastaaPoista
 2. Okei, hyvä tietää! Eipä tuollaistakaan ole ajatellut!

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle haaste odottelemassa! :) Ja tsemppiä muuttoon ja sanoisin samaa kuin Heli. Meidän suht.koht. uudessakaan talossa ei lämpöeristyksissä ole kehuttavaa...

  VastaaPoista
 4. Hei, kiitos Satu! Hui, minäpäs otan haasteen vastaan, mutta joudun vähän kyllä mietintämyssyn alle hetkeksi sen suhteen :) Tosi kivaa kun te norjansuomalaiset ootta ottanut mut niin "mukaan" täällä blogimaailmassa!

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo keittiö, vaikkakin muutaman jutun tekisin toisin. Mä oon jo kauan sitte päättäny, et meidän taloon tulee musta keittiö. Asuntomessuilla ihastuin vaan lisää. :)

  VastaaPoista
 6. No niin:) Musta sopii mustakin keittiöön:) Valaistus muunmuassa on vähän kummallinen tuossa köökissä... Saareke olis jees:) Laitappas M vähän omia talovisioita blogitekstin muodossa, sulla kans on niin hyvä maku!

  VastaaPoista
 7. Ihana blogi sinulla! Tulenpa heti jäseneksi! Kun sinulla on aikaaa, tule käymään www.athomewithsofia.blogspot.com , asun Itävallassa! Teveisin, Sofia.

  VastaaPoista
 8. Oli kyllä kivan näköinen talo. Keittiö oli tosi mukava!!Sun sisustussilmällä saa ihan millaisesta talosta vain ihanan ja kauniin!! =)

  VastaaPoista
 9. Hei Sofia, tosi mukavaa, kun tulit! Käynpäs heti vähän kurkkimassa blogiasi!

  Kukahan Kati maksais kaiken, mitä mun sisustussilmä vaatis :D Joo omat tavarat tuo kodin tunteen paikkaan ku paikkaan :)

  VastaaPoista
 10. Heippa, ja tsemppiä muuttoon! Vihoviimeistä hommaa tuo pakkaaminen..

  Antaisin vielä toisen vinkin tuon lämmityksen lisäksi talojen tutkailua varten. Kaikissa taloissa kun ei ole suihkukaappia tai on lisäksi amme. Kylpyhuoneiden lattiakaadot ovat mitä ovat, eli joskus se vesi saattaa mennä ihan muualle kun viemäriä kohden :( Liekö tuo isokaan "virhe", mutta sangen harmittavainen.

  VastaaPoista
 11. No onhan tuo selvä virhe! Hui! Jos joskus talon ostamme, niin meillä on kyllä ammattilaisia mukana tarkastamassa ja kiinnittämässä huomion asioihin, joita itse ei osaa katsoa.

  VastaaPoista
 12. Täällä ekaa kertaa vierailulla ja Norja kokemusta takana useita vuosia, tällä hetkellä tosin tulen ja menen keikkatyön merkeissä :) Mutta ei ole kaukana ne ajat, kun kaikki nuo paneliseinät olivat keltaisen-punertavan-vihertävän kukertavat :) Keittiöissä -ainakin vanhemmissa taloissa- liesituulettimen poistoputkia ei ollut vaan se vifta vaan pyöritti sitä ilmaa siinä keittiössä. Jotkut vuokraisännät saattoivat kyllä vakuutella, että tässä on sellainen filtteri, mutta ei ainakaan meidän Suomi naapureilla ollut :) Eli sitten oli pakko tuulettaa, jos ei halunnut vanhan rasvan käryn jäävän kämppään.
  tuossa olikin mainittu jo lämmityksistä. Aika horoja taloja ja kulttuuriin kuuluu nukkua "pakkasessa" eli useinkaan makkareissa ei ole pattereita. LVI työt yleensä aika hanurista etenkin juuri nuo lattiakaivot tai kokonaan niiden puuttuminen ja väärin tehdyt kaadot. Sähkövedot vanhoissa taloissa on usein vedetty talon ulkoseiniä pitkin.
  Ainiin, just vasta oli jossain lehdessä juttua ja radiossakin puhuttiin, että homeongelmat norjalaistaloissa on usein kellarikämpissä, eli sinne ei ole vedetty ympärille tarpeeksi hyviä kosteussulkuja maan ja talon välille ja vesien vienti talosta pois päin huonot.

  Nuo kuvat mitä olit ladannut on kyllä kivan näköisiä! Sisustusta lähinnä katsoin. :) Tervetuloa lukijaksi blogiini :)

  VastaaPoista
 13. Voi hyvää päivää, itkeä vaikko nauraa :D On siellä sitten hieman erimeno... Huh huh. Jännä, ettei mun mies ole ikinä kertonut mitään ongelmataloista. Tuo on kyllä totta, että pakkasessa nukutaan, mitä olen vieraillut mieheni sukulaisilla. Peitot ovat kyllä todella paksut ja niillä tarkenee, mutta kyllä minua lapsien kannalta kylmyys mietitytti! Mieheni vain nautti ja sanoi, että näin sen pitää olla.

  Kiitos, tulen ilman muuta katsomaan blogiasi!

  VastaaPoista
 14. Ihana talo:) Juu paneelia riittaa, mutta tuolla se on onneksi maalattu valkoiseksi. Monissa taloissa jatetty puunvariseksi;) Sinulle on haaste blogissani.

  VastaaPoista