torstai 2. helmikuuta 2012

Kirpparilta kotiin

Jonkun ihanan tytön ihana toppa-asu löysi tiemme meille eilen...
Olin jo menettämässä toivoni, ettenkö löydä enää kirpparilta juuri mitään.
Tämä Didrikssonin toppapuku on 110cm ja varmasti passeli ensi vuonna.
Ei millekään paukkupakkasille, mutta niitä ei Norjassa olekaan:
pakkanen ei mene ainakaan - 15 astetta alemmaksi koskaan.
Se on minulle ilouutinen, sillä en pidä todella kylmästä enkä todella
kuumastakaan. Silloinhan tuo Sortlandin ilmasto on minulle just
Perfect.
7 kommenttia:

 1. Tutun näköinen puku ;)
  T: Jonna Y.

  VastaaPoista
 2. Hahaa no niinpäs tietenkin! Olipas sitten oikein erityisen ihanan tytön vanha puku :)

  VastaaPoista
 3. Vai Sortlandiin te muutatte. Pääsin muutama vuosi sitten käymään sielläpäin, Harstadissa, ja maisemat olivat todella mahtavat. Jo lentokoneen laskeutuessa tuli sellainen wau-efekti. Mutta hassua ajatella, että siellä pohjoisessa talvi voi olla paljon leudompi kuin täällä Etelä-Norjassa.

  VastaaPoista
 4. Niin Etelä-Norjassa kuitenkin on kylmempää? Selittelin tuota itselleni tuolla golf-virralla, mutta eikö se sama virtaus käy etelämpänäkin... Enpäs sitten tiedäkään, mistä moinen johtuu!

  VastaaPoista
 5. Talvi täällä rannikkovyöhykkeellä on paaljon leudompi. Meillä on meri-ilmasto ja usein lounaistuulia.Golf- virran lämmittämästä merestä se johtuu. Meriveden lämpötila on tälläkin hetkellä lähes 8 astetta. Minun aikana ei ole montaa kertaa ollut -10 astetta kylmempää. Sortland on sekin "lämpimän" sulan vuonon varrella.
  Ei kyllä tarvitse mennä kuin 100 kilometriä sisämaahan niin pakkaslukemat saattavat olla Suomen tai Etelä-Norjan luokkaa. Oslo vuonon vesi on kylmempää, Golf virta ei siellä niin paljoa vaikuta vaan tunturien mannermaisempi ja kuivempi ilmasto.

  VastaaPoista
 6. Mahtavuutta tosiaan, ettei sen kylmemmäksi mene!!

  VastaaPoista
 7. Oslon kupeessa onkin tänään aika vilpoinen ilma. Aamulla töihin ajaessa mittari näytti -17. Taitaa olla talven kylmin päivä tähän mennessä. Viime talvena oli monta kylmempääkin päivää. Hrrr.... Täällä ilmasto on itse asiassa aika samanlainen kuin Helsingissä. Mutta sadetta on muutamana viime kesänä, jolloin olen itse havainnoinut asiaa, tullut täällä enemmän.

  VastaaPoista