lauantai 29. lokakuuta 2011

Lapset kasvavat niin nopeasti...

Meillä on sairastettu nyt parin kuukauden aikana ihan tarpeeksi. Oikeastaan Mepsukka on ollut se, jolla on nenä vuotanut, ollut yskää ja ajoittain lämpöä. Itsellä on kurkku ollut karhia jo pitemmän aikaa ja välillä olen miettinyt nieluviljelyssä käymistä. Joku nyt meillä kuitenkin flunssapöpöä jemmaa. Kahtena viime yönä Mepsukka on yskinyt niin kovin, että minä ja poitsu ollaan vain haaveiltu nukkumisesta. Raju yskiminen johtaa aina oksentamiseen. On ollut kädet täynnä työtä itkuisien lasten kanssa. Hassua, että Mepsukka juoksee aina lattialle oksentamaan, ettei vahingossakaan mene äidin nukkamatolle :) Ja yrittää toinen auttaa siivouksessakin aina. Nyt on hetki illasta, kun molemmat lapset nukkuvat. Toivon, että unta riittäisi yöllekin.Ollaan oltu sisällä sairastelun vuoksi ja askarreltu paljon. Isänpäiväkortit on tehty ja vaikka mitä muuta. Olen lasten leikin lomassa siivoillut heidän vaatekaappejaan. Kovasti ne taas tyhjenivät. Mepsukka on auttamattomasti kasvanut 98-kokoisista vaatteista: paidoista hihat on lyhyet ja housut puristavat vyötäisiltä. Neiti täyttää joulukuun alussa kolme vuotta. Oijoi, jo kolme :,)
Poitsu oli isokokoinen syntyessään, mutta nyt on tasaantunut kasvultaan ja vastaa iän mukaisia vaatekokoja. Koko 74 on ollut käytössä reilun kuukauden ja menee vielä toivon mukaan pari lisää. Koko 68 lähti laatikoista! Hullua, että olen myynyt lasten vaatteita kirpputorilla ja silti minulla on varastossa 3 pahvilaatikollista niitä Mepsukan vaatteita, joita en ole hennonut laittaa kiertoon. Poitsun vaatteistakin myin vain ne, joita en seuraavalle lapselle kuvittelisi käyttäväni, vaikka emme kolmatta lasta olekaan suunnitelleet. Varasto vain täyttyy lastenvaatteista, pitäisi osata luopua paremmin. Haluan kuitenkin, että minulla on jotain antaa, kun omat sisarukseni joskus saavat lapsia. Poitsunkin pienet vaatteet jäivät lonkkalastan vuoksi täysin käyttämättä ja niitä vielä viime metreillä uutena kaupasta satsasin. En kertakaikkiaan henno niitä laittaa pilkkahintaan kirpputorille. Kirpputorimenekki lastenvaatteiden suhteen on minusta huonontunut: kaikilla on perusbodeja ja potkareita, mutta merkkivaatetta ja jotain erilaista etsitään. Niinhän teen itsekin.Nyt muutamana päivänä olen myös hullaantunut joululahjoihin... Kyllä, ensimmäinen lahja on jo paketoitu ja lahjoja tilattu Ellokselta. En kuitenkaan vielä osaa kuunnella joululauluja tai juoda glögiä niin kuin joidenkin olen kuullut jo tekevän. Ajattelin kyllä kerrankin alkaa leipomaan ajoissa. Mepsukan synttärit ovat siis kaksi viikkoa ennen Joulua, joten leivottavaa riittää. Tai delegoitavaa, miten sen ottaa :)

Tänä vuonna ajattelin sisustaa meidän yhden makuuhuoneen (jolla tällä hetkellä ei ole merkittävää käyttötarkoitusta) itselleni Joulupajaksi. Kirjoitin jo pikaisesti huoneen oveen pienen "varoituksen". Ovea pidetään nyt kiinni ja kyllä Mepsukka on ihmeissään, kun kerroin tontun käyvän tekemässä siellä Jouluaskareita. Toivottavasti ei ala liiaksi pelkäämään :)
Joulusisustukseen ei ole enää pitkä aika...


2 kommenttia:

 1. Hih, teidän poju on pitkä poika tai sitten meidän tyttö lyhyt. Meillä on vieläkin osa vaatteista (lähinnä bodyt) 68cm, suurin osa vaatteista on 74cm. Pitäisi itsekin taas siivota vaatekaappia ja pienet laittaa sieltä pois. Sorrun itsekin tuohon, etten mistää raaskisi luopua ja vaatelaatikkojen määrä se vain kasvaa..

  Hurjaa miten aika rientää, meilläkin lähestytään 1½ vuotta jo. Mepsukkakin kohta jo 3v :O

  Paranemisia teillä, toivottavasti olisi parempi jo!

  VastaaPoista
 2. No on niillä vähän kokoeroa ikään nähden :)
  Vielä kovasti sairastellaan, Mepsukkakin taas lämpöilee ja poitsulla tosiaan kova kuume.
  Toivotaan, että tän jälkeen ollaan pitkään terveenä. Pääsis jossain käymään, täälä tulee mökkihöperyys :D

  VastaaPoista