lauantai 10. syyskuuta 2011

Ajatuksia ja kuvia

Viikko ollaan täällä Norjan maisemissa nyt nautittu. Aika on mennyt hitaasti ja nopeasti. Lapset ovat olleet kuin kotonaan, joten heidän sopeutumisessa ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa. Omat ajatukset ovat seilanneet, mutta koko ajan pohjalla on ollut positiivinen käsitys Norjasta. Olen koko ajan työstänyt tänne muuttoa ja jotenkin jo alkanut itseäni tänne sopeuttamaan asumismielessä. Yrittänyt kovasti poimia norjankieltä ja puhua rohkeasti ihmisille taidoilla, jotka minulla on. Enempään en pysty. Olen saanut positiivisia kokemuksia norjan kielellä käydyistä keskusteluista kaupassa ja satamassa, mutta tiedän puhuneeni norjan sijaan täydellistä norjaruotsia. Tullut ymmärretyksi ja ymmärtänyt. Huomaan myös käyttäväni norjaa lapsille puhuessani enemmän. Taustalla on halu kehittyä kielen käytössä ja heille on helpoin jutella, vieläpä kun Meea hyvin ymmärtää. Kuitenkin tämä voi tehdä hallaa lasten kaksikielisyydelle jatkossa, jos jatkaisin samaan tyyliin. Jos jollakin on suositella kirjallisuutta lasten kaksikielisyydestä, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan.

Eilen olimme mieheni siskon perheen luona syömässä päivällistä.


Taivas, vuoret ja meri värjäityivät punavioleteiksi illan tullen.


Täältä Blokkenilta näkee hyvin Sortlandin keskustan, mutta sinne on kuitenkin reilut 20km ajomatkaa ja tie todella kapea ja mutkikas.Illan tullen
Tänään mieheni on töissä jälleen iltaan asti, mutta huomenna pitää vapaapäivän, jotta minä pääsen vähän ilman lapsia liikkumaan. Sunnuntaisin Norjassa ei ole mikään kauppa auki (heti shoppailu mielessä), mutta sääennusteissa on luvattu aurinkoa, joten kamera kainaloon ja luontoon.
Säästä puheen ollen, keskiviikoksi on luvattu tänne myrsky, Katja. Olen vähän peloissani, koska jo alkuviikosta tuuli oli niin kova, että nurkissa ulisi ja tuuli tuntui talossa. Täällä päin ei ole ihmeellistä, jos tuuli repii kattoja tai kokonaisia taloja ajoittain... No tämä talo on seissyt tässä yli sata vuotta, joten tuskin mikään pikkumyrsky sitä kaataa :)

Loppuun vielä hienoja kuvia Sigerfjordista, joka on kylä Blokkenin ja Sortlandin välissä (myös osa Sortlandin kuntaa). Kuvat on osoitteesta www.panoramio.com ja ne on ottanut Krister Aavik. Tähän kun sitten joskus pääsisi kuvien valotuksen ja sommittelun suhteen...

Summer night in Vesterålen. North Norway

Early fall colors in Sigerfjord. North Norway

In the magical kingdom of the midnight sun in northern Norway "Vesterålen"

Midnight Sun's magic in Vesterålen, Northern Norway

5 kommenttia:

 1. Ihania ajatuksia ja kauniita kuvia. Kohta taas nähdään, mutta pitäkää hauskaa. Ikävä on! :)
  <3 Hennariikka

  VastaaPoista
 2. Oli pakko kirjoittaa, kun lähetin tänään äidilleni Elisalle viestin mökille ja pyysin häntä tulemaan poikani bänditapahtumaan. Sitten äitini kirjoitti tekstarina, että huomenna on tulossa myrsky Katja ja toivottavasti ei osu pahasti kohille. Sanoin tytölleni, että mikä ihmeen katja myrsky ja katsoin googlesta. Sieltä löysin tämän sinun blogisi ja katselin kuviasi.Tunnelma, joka niistä välittyi oli jotenkin koskettava. Ne olivat ihania ja jotenkin vain jännä sattuma, kun sinulla oli sama nimi kuin äidilläni. Ajattelin, että täytyy tämä jakaa kanssasi.Ihanaa aikaa Sinulle ja perheellesi sinne!

  T. kolmen lapsen äiti Espoosta

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että jaoit tämän kanssani :) <3 Olenkin kirjoittanut myrskyn nimen väärin: oikein se on Katia. Mutta muuten et olisi tänne löytänyt... Kaikkea hyvää myös teille!

  VastaaPoista