perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kesälomareissu

Mies tuli Norjasta viime lauantaina ja jo maanantaina lähdimme koko perheen voimin kesälomareissulle. Lähdimme ajamaan Vaasaan ja nautimme Oravaisissa taukopaikalla tekemäni eväät ja termarista kaffit (minä vain, perheen ainoa kaffittelija). Meppu oli ihan innoissaan, kun sai leikkiä puistossa muiden ennestään tuntemattomien lasten kanssa. Taivaalta vähän piskotteli vettä ja tuuli oli viileä, mutta hyvin tarkenimme siinä evästellä. Vaasaan päästyämme tapasimme minun vanhempani kylpylähotelli Tropiclandian pihalla. Olivat vaihtaneet auton, joten sitä siinä kierrettiin ja kummasteltiin ennen kuin siirryimme sisälle syömään päivällistä. Tropiclandiassa oli ns. roskaruokabuffetti ainoa ruokailuvaihtoehto ja äärimmäisen kallis 13 euroa. Meille annettiin kertakäyttölautaset (varsin pienet kaiken lisäksi) ja kertakäyttöaterimet. Siihen hintaan olisi luullut saavansa syödä edes kunnon lautaselta. Ruoka oli todella välttävää, hygieniataso huono ja meni pitkiä aikoja ennen kun ruokaa tuotiin lisää tarjolle sen loppuessa. Muutenkin kaikki ympärillä oli likaista ja ihmisiä meni ravintolasta kengät jalassa kylpylän puolelle jne. No saimme masumme täyteen ja vanhempani lähtivät kotiaan kohti.

Lunastimme varatun hotellihuoneen ja menimme pikimmiten sitten uimaan ensin ulos vesipuistoon. Tämäkin pääsi tuottamaan meille pienoisen pettymyksen harvoine liukuineen. Meea nautti täysin siemauksin ja laski yksin isoa liukumäkeä. Sisään ei saanut luonnollisestikaan viedä omia rattaita (mutta olisin toivonut vaihtoehtoisesti kylpylää tarjoamaan rengassuojia vaunuihin, jotta olisi päässyt allasosastolle muun perheen pariin), joten jäin nukkuvan poitsun kanssa ravintolan puolelle miehen ja työn temmeltäessä kylpylän puolella. Meppu oli jo väsynyt ja väkeä kylpylässä oli todella paljon. Painuimme aikaisin pehkuihin, mutta nukkuminen oli kaikilla todella levotonta kuumuuden vuoksi. Huoneessa oli ilmastointi, mutta sekään ei viilentänyt tarpeeksi...

Aamupala hotellissa oli melkoinen katastrooffi myös. Tulimme yhdeksän jälkeen syömään eikä pöytiä ollut vapaana, ympärillä kaaos lapsiperheiden sinkoillessa seisovaan aamupalapöytään ja takaisin. Odotimme aikamme ja kun pääsimme syömään, poitsu päätti kiukutella kunnolla, joten kukaan ei nauttinut...:) Aikakin loppui vähän kesken.

Kohti Wasalandiaa! Eli kävelymatkan päässä sijaitseva lapsille suunnattu elämyspuisto oli toisen päivän kohokohta. Meppu harmikseen jäi monesta laitteesta, koska pituusraja oli 100cm. Vasta lopuksi löysimme hänelle sopivia laitteita läheltä sisääntuloa, joista junarata oli mieluisin. Siellä Mepsukka istui junan veturissa ruotsalaisten poikien kanssa ja jutteli ne pakahduksiin! Pakahtumisesta puheen ollen, ilma oli sellainen. Oli varmaan liki +30 lämmintä ja arvatkaa mitä? Wasalandian ainut ruokapaikka oli samainen "roskaruokabuffet" samoine kiskurihintoineen! Siellä ei ollut edes pitsaa tarjolla. Ei meinattukaan siihen laittaa rahaa, mutta vaihtoehtojakaan emme löytäneet. Paninit saimme syödyksi ennen lähtöä, mutta huonoa palautetta kyllä näistä ruokapaikoista aion vielä antaa. Myös wc-tilat olivat huonot ja sotkuiset.Ajoimme Tuuriin ja alennusmyynneistä löytyi mukavasti vaatteita tytölle ensi kevääseen ja kesään. Miksi en löydä pojalle mitään vaatetta? Todella huonosti poikain vaatteita missään? Antakaa vinkkejä mikäli sellaisia on :) Keskiseltä ajoimme Ikaalisiin ja etsimme hotellin vasta siellä. Kaupungin Ikahoviin oli tarkoitus, mutta kun ajoimme ohi, näytti se hieman rähjäiseltä. Ravintolahan se oli, joten ajattelimme lapsien kannalta maksaa kuitenkin kylpylähotellin hinnan, vaikka emme aikoneet (ehtineet) kylpeäkään. Joten Ikaalisten kylpylään ja TERMEstä saimme huoneen: aivan TITI-nalletalon vierestä. Kello oli jo miltein puolen yön kun saavuimme huoneeseen, joka oli muuten erittäin mahtava keittiöineen ja tilaratkaisuineen! Olisimme viihtyneet pitempäänkin, mutta nyt vain nukuimme ja seuraavana aamuna heti pakkasimme. TITI-nalletalo oli melkoinen elämys Mepsukalle ja miksei meille muillekin. Talo oli täynnä lapsia. Kuumuus oli melko ahdistavaa ja oli välillä huoli lapsista, jotka eivät malttaneet juoda tai syödä mitään. 5h nallejen halailua ja sitten päätimme lähteä kotimatkalle...Kun luin tekstin itse, rupesi minua naurattamaan. Meillä oli negatiivisesta tekstistä huolimatta mielettömän hauska ja vaihderikas loma! Upeat muistot jää :) Tuli kuvattua paljon ja videokamerallakin otettiin hyviä pätkiä. Vielä ajateltiin joku reissu tänä kesänä tehdä: onko se sitten risteily tai joku muu, jää nähtäväksi. :)

1 kommentti:

  1. Ihanaa, että loma oli onnistunut kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.
    Kannattaa antaa palautetta kyseisille firmoille, jotta olisi mahdollisuus ehkä joskus saada paremmin vastinetta rahoilleen..(nim.ikuinen valittaja=..=)

    <3:lla Tiina

    VastaaPoista