maanantai 16. toukokuuta 2011

Tunnelmia ristiäisten jälkeen

Mies tuli kotiin keskiviikkona ja kyllä on aika tähän päivään lentänyt siivillä. Loppuviikosta stressasin pukeutumista ja hankin kaikille vaatetusta. Lauantaina huomasin, että en ollut ajatellut omaa juhla-asuani ollenkaan. Onneksi jotain löytyi kaapista päälle. Meppu ja mieheni lähtivät ennen juhlia kylpylään pois siivouksieni tieltä. Neiti oli aika kesäisissä vaatteisa, kun oli niin ihana ilma, vaikka ei noin ulos leikkimään olisi voinut vielä päästää.Sillä välin sain ihania kuvia pojasta, joka jutteli kovin pupuille ja nauroi ääneen. Välillä sitten ihmetteli kulmat kurtussa :)


Tarjoilusta se täytekakku tuotti eniten päänvaivaa. En siis ole mikään kakkumestari, joten kakun pohjiakin jouduin tekemään kolmeen kertaan ennen kuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Varmaan yhden käden sormilla laskettavissa aiemmin tekemäni kakut!


Täytteenä oli alemmassa kerroksessa valkosuklaa-nougatmousse, jonne lisäsin geisha-suklaata, sekä kerros vadelmahilloa moussen alla. Toisessa kerroksessa oli sokeroitua mango-pilttiä ja kermavaahtoa. Ihan hyvältä maistui. Kakun kostuttamiseen käytin metsämansikkasiideriä (alkoholitonta) ja sekin sopi hyvin, mutta hieman kuivaksi jäi kakun ylin kerros :( Kakku oli tarkoitus peittää kokonaan marsipaanilla, mutta varjele: enhän millään onnistunut saamaan noin isoa kokonaista marsipaanilevyä kaulituksi. Siihenkin on varmasti olemassa poppaskonstinsa, TÂYTYY olla! :D En kuitenkaan voinut poistaakaan kaikkea marsipaania, koska se oli hyvästi kiinni kakkupohjassa! No, soveltaen jouduin turvautumaan kermaan ja toteutus äidiltä opitun koripohjapunoksen mukaisesti. Olisi kakku siis voinut olla kauniimpikin!

Mies otti tarjoilusta kuvia ja ne ovat kauheita. Edes muokkaamalla ei saa nättiä kuvaa näytille. Pitäisi kaikki tehdä itse :D Hän kuitenkin leipoi juhliin muffinssit ja vaikka nekin vähän uunissa läsähti niin olivat herkullisia mustikkamuffineita norjalaisen reseptin mukaan!
Kukat hain Kukkatalo Ruususesta kastepöydälle ja ruokaryhmälle olohuoneeseen


Juhlapäivä oli oikein onnistunut ja kastetilaisuus ihana. Juhlakalu oli reipas ja niin suloinen, niin kuin aina.


 

Emme itse hoksanneet, mutta pappi puheessaan kertoi Niklas-nimen tarkoittavan voitto (nike) ja kansa (laos). Pappi itsekin viittasi jääkiekkoon ja tulihan meistä sitten voittava kansa Leijonien taistelun ansiosta :) Nimen keksiminen oli suhteellisen helppoa, sillä jo ensimmäisestä lapsestamme olisi tullut Niklas, jos olisi ollut poika. Rakkaus nimeen syntyi jo silloin, joten muuta ei enää voinut edes harkita.

Ajattelin tilata lapsille leijonat-pelipaidat, saa ihan 62cm kokoisiakin! Maksaa tosin paljon, mutta jää mahtava muisto. Pitää ottaa kyllä sen verran kasvuvaraa, että mahtuvat vuoden päästä kun jääkiekon MM pelataan Suomessa. Aamulla vielä pääsi http://www.leijonakauppa.fi/, mutta nyt sivu ei avaudu. Olisiko ruuhkaa ja kaikki loppuunmyyty...

Tänään on nautittu yhdessäolosta, kun stressi on helpottanut. Eilen oli talon ensimmäinen yleinen näyttö ja oli kuuleman mukaan käynyt useita katsojia. Toivotaan, että pian joku uskaltautuisi ostamaan. Vaikka niin haikeaa se onkin. On tämä sellainen rakkauden koti :)
 Meppu laittoi pikkuveljelle vähän kavereita ympärille...


Ja syötiin kanasalaattia
3 kommenttia:

  1. Niklas on ihana nimi! Yks mun suosikeista :) Tuo sun kakkuhan oli upea! Mun tekis mieli mennä jollekin kakuntekokurssille, jonnekin missä oppis myös pursottamaan eri tavalla. Sitä aina käyttää samoja tyllia ja tekee kakut samalla tavalla. Joskus olis hauska kokeilla jotain uutta :)

    VastaaPoista
  2. Mua ei oo kyllä leipominen kiinnostanut aiemmin yhtään, siitä tulee niin iso sotku! :) Mutta nyt kun on kakkuja joutunut tekemään ja jotain muuta perusjuttua, niin kummasti alkaa vähän kiinnostus orastamaan onnistumisien myötä! Sinähän voisit vaikka VETÂÂ kakkukurssia kun teet niin komeita kakkuja :)

    VastaaPoista
  3. Vai vetää :D Ei nyt sentään. Perustaidot vasta hallinnassa, kovasti kyllä kiinnostais opetella lisää. Aikaa vaan ei nyt oo kauheasti ylimääräistä :) Mutta kiitos kehuista :)

    VastaaPoista