maanantai 30. toukokuuta 2011

Maanantait!

KELA ei toimi!

Mieheni kysyi Kelalta ennen vauvan syntymää, olisiko oikeutettu Kelan ansiosidonnaiseen isyyspäivärahaan vaikkakin on Norjan kansalainen, työskentelee Norjassa ja verotusmaa on Norja, mutta asuu vakinaisesti Suomessa ja perhe on suomalainen. He vastasivat: Kela maksaa normaalisti, täyttäkää vain nämä ja nämä paperit. Sitten muutama viikko lapsen syntymän jälkeen tiedustellaan, milloin tämä raha maksetaan. He vastaavat: käsittely vie pari kuukautta. Miehen palattua töihin tulee postista lappu: selvitys ulkomailla oleskelusta. Odotettiin, että mies tuli kotiin ja hän meni Kelan konttoriin kysymään, mitä tämä tarkoittaa. He sanoivat, että eivät aio maksaa mitään tukea, täytyy kysyä Norjasta. OKEI? Onko reilua? Norjassa käskettiin kysyä Suomesta. Mikä väliin putoaminen!
Lisäksi minun kohdallani palkallinen äitiysvapaa nyt loppui ja siirrytään Kelan maksamiin korvauksiin, minkä vuoksi joudun odottamaan "tiliäni" vielä kolme viikkoa kun se normaalisti tuli aina kuun lopulla. Laskut ne ei ymmärrä tälläista odotusta.

Onneksi tänään on Zumbabumba niin saa kroppa ja toivottavasti myös huolet kyytiä.

Viime yönä kävi pitkästä aikaa niin, että kun heräsin, en saanut unta. Mielessä pyöri myös aikamoista volttia kaikki hääasiat. Mies tulee kotiin varmaan vasta kesä-heinäkuun vaihteessa eli noin viikkoa ennen häitä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että minun pitäisi täällä järjestää häät ilman hänen konsultaatioapuaan. Onneksi minulla on todella ihanasti järjestelyissä mukana perhe ja ystäviä. Kuitenkin pelkään, että kaikkea ei saada tehdyksi...

Aluksi ajateltiin pieniä häitä, mutta kutsuttuja tulikin 170 (joista noin 30 on melko epävarmaa tulijaa, koska asuvat eri maissa). Ajattelin minimalistista koristelua, mutta nyt minulla on visio erittäin kauniista ja koristellusta juhlatilasta. Itselleni olen varannut meikin, kampauksen (pitää ostaa hiustenpidennys), geelikynnet... Studiokuvauksenkin varasin, koska ei tämän päivän muistoihin tallentamisesta saa tinkiä ja lapsien kanssa saa parhaat kuvat siellä. Pienestä on tullut isoa. Kustannukset kasvaa suuriksi... Kuitenkaan mistään ei ole valmis enää luopumaan ja romatikko minussa sanoo: menet naimisiin kerran elämässäsi. (Tätä ei rahapussi ymmärrä!)

Vihkiydymme siis maistraatissa ennen hääjuhlaa. Onneksi soitin tänään maistraattiin. Kävi ilmi, että haluavat selvityksen mieheltäni Norjasta, ettei hänellä ole siellä vaimoa ennestään. Tämä siksi, että on muuttanut Suomeen ollessaan parikymppinen ja olisi täten Norjassa ehtinyt solmimaan avioliiton iän puolesta. Kun vielä kerroin, että hän on reissutyössä Norjassa, olosuhteet kaksoiselämälle on melko suotuisat tuomarin korville! Hän naurahti: "emmehän me tietenkään oleta, että hänellä toinen vaimo olisi." :) Tuli siis tänään varattua aika vihkimiselle!

Torstaina on häämiittinki juhlapaikalla ja toivottavasti saamme jaettua tehtäviä. (Miten musta tuntuu, että tästä tuli juuri hääblogi?)

Lapset on päikkäreillä. Isompi yskii rajusti. Juon kylmää kahvia ja vaikka kello on jo kohta puoli kuusi, mulla on edelleen yökkärit päällä. On ollut melkoinen päivä asioita järjestellessä puhelimen ja tietokoneen välityksellä. Nyt yskijä haluaa syliin. Moikka ihanaiset!

5 kommenttia:

 1. Siks meillä ei okkaan ikinä varmaan varaa mennä naimisiin, kun haluan just tasan kaikki mitä oon päässäni jo suunnitellu ;D

  VastaaPoista
 2. Sulla on kyllä paljon mielen päällä! Kela on kyllä ihmepaikka. Sieltä ei koskaan lähde tyytyväisenä pois.. Toivottavasti asiat pian järjestyy! Nähdään loppuviikolla :)

  VastaaPoista
 3. Plääh. Tosi tylsä toi Kela-homma :/

  Vähän piristystä ja inspiraatiota sulle:
  http://www.weddingchicks.com/
  Tuolla on eri ihmisten häitten valokuvia. Aivan mahtavia. Kauniita, poseerattuja ja aseteltuja, mutta tosi inspiroivia.

  Lotta

  VastaaPoista
 4. Kiitos!! Inspiraatiota sai, ihania kuvia!!! <3

  VastaaPoista
 5. Ei se helppoa ole tuo häiden järjestely.. On niin paljon kaikkea ihanaa. Jostain on vain valittava. Ei muutakuin viestiä tänne, niin tuun askarteleen!!! :)
  //Sandra

  VastaaPoista