torstai 19. toukokuuta 2011

Lyyti kirjoittaa!

Ihana tuo vanha sananlasku: jo alkoi lyyti kirjoittamaan. Mietin mistä se on syntynyt... Onkohan ollut joku vanha eukko, joka kirjoitti kaikesta kylällä tapahtuvasta ja hänestä tehtiin sananlasku. Kuka tietää.

Niin, onhan nyt tosi myöhä mitään blogitekstiä alkaa kirjoittamaan, mutta inspiraatiota ei saa heittää hukkaan ja sen tuleminen ei katso kelloa. Tai, useimmiten inspiraatiot tulevat juuri silloin, kun pitäisi saada unen päästä kiinni... Kirjoitan nyt vähän kuitenkin, kun sain muokattua tätä ulkoasuakin mieleisekseni. Ainakin toistaiseksi olen tyytyväinen. Nimen haluaisin muuttaa, eikö kenelläkään ole mitään hyvää ehdotusta?

Huomenna mies lähtee Sortlandiin. Sen piti lähteä vasta sunnuntaina, mutta pomonsa soitti, että on niin kova kiire ja työvoiman tarve. Ei muuta kun mars matkaan sitten, kyllähän pomoa pitää totella... Mutta sain kuitenkin levähdettyä, että taas jaksaa olla yksin. Toisaalta nautin yksinolosta. En tiedä miksi, mutta usein koti on paljon siistimpi ja ulkoillaan lasten kanssa enemmän. Kun mies on kotona, yrittää jakaa vastuuta luonnollisesti sillekin ja luonnollisestikaan jälki ei ole yhtä hyvää, kuin minun :) Tietysti omaa aikaa menee sitten enemmän perheenä olemiseen ja käydään paljon kaupungilla. Meppu on usein myös jollain tapaa rauhallisempi, kun isi ei ole kotona ja leikkii enemmän itsekseen. Pyykkiäkin on silloin vähemmän ja tiskiä. Eilen manasin, kun kääntelin miehen likaisia sukkia työlaukusta koneeseen. Voiko enää hantimpaa hommaa olla? Huomenna kultani saa lähteä taas reissuun kassissa puhtaat vaatteet viikattuna.
Mitenhän meille käy, kun muutetaan Norjaan eikä mies enää olekaan työreissuilla vaan päivätyössä? -Heh, joko hyvin tai huonosti! :) On se ihanaa sitten, kun voidaan jakaa lastenhoitoa ja saada säännöllisiä harrastuksia... mmm....

Maanantaina kävin kokeilemassa ensi kertaa Zumbaa. Meidän oli tarkotus hyppiä ulkona, mutta sateen uhka veti porukan kuitenkin sisälle, mihin en ollut tietystikään varautunut ja tuulihousuissa ei paljon joustanut kyykkyyn enää hien pintaan noustua. Ahdistavaa! Olisi voinut kotona myös vaihtaa ne retuset imetysliivit joihinkin vähän tukevampiin... oli meinaan sellaista "sheikkausta", että ei tahtonut pysyä rinnat oikeassa osoitteessa... Sitten tunsin, kun maito nousi ja rupesin kaivamaan suojia kohilleen! :D No, kokemus tämäkin. Aion jopa mennä uudestaan, jos saan lapsenvahtia!

Nyt pitää laittaa kuva meidän Meppusta, kun poseeraa kirppikseltä eurolla ostetuissa villakangascapreissaan.


Tänään mentiin sitten tivoliin, vaikka aiemmin oli tarkoitus mennä vasta sunnuntaina. Miehen lähdön takia aikaistettiin menoa. Meillä tuli lähtiessä vettä, mutta Kokkolassa paistoi aurinko!

Kyllä sitä herää sellainen lapsi itsesään kun pääsee sinne härveleiden keskelle. Hyvät muistot tulee mieleen ja pienoinen haikeus, että ei enää ryntää laitteesta toiseen ja saa siitä päätä niin ihanan sekaisin :) Meppu nukkui automatkan ja oli vähän hitaasti lämpeävä tivolissa. Parin laitteen jälkeen vasta innostui ja rahaa paloi ihan kivasti, kun usein joutui vanhempikin menemään mukaan laitteeseen... Meppu itki katkerasti kun rahat loppui ja piti lähteä ;)

Pakko laittaa pari tivolikuvaa, ovat niin ihanan värikkäitä!


Vettä oli tullut aiemminNiin ja tässä ihana kuva lapsistani, joka on otettu aiemmin tänään:Näihin tunnelmiin tällä kertaa. Toivottavasti pysytään terveenä varsinkin nyt, kun mies lähtee ja jään yksin. Se voi olla siellä reissussa jopa neljä viikkoa. Ensi viikolla olen varmaan vielä rauhallinen, mutta sitten kun hääjärjestelyt alkaa poltteleen ja väsymys painaa, voi blogitekstikin taas muuttaa sävyään...

Ihanaa, että tätä jotkut lukee! Haleja!

6 kommenttia:

 1. Kyllä mä huomaan (vaikkei sitä nyt verrata oikein voi), kun tuo mies on töissä et enempi sitä tulee kotona siivottua, ulkoiltua jne. kuin jos se on vapaalla. Mikähän siinäkin sitten. Sulla on varmaan luotuna jo niin hyvät rutiinit itselles, et arki tuntuu sujuvan helpommin ilman miestä ;).

  Kivoja kuvia, tivolista! Mekin meinattiin siellä tänään pyörähtää katsomassa menoa ja meininkiä. :)

  VastaaPoista
 2. Sä se jaksat ja osaat..=)

  On mahtava lukea sun arjesta, vaikka näin lähellä vielä asutaan, ei kyläilemään pääse kuitenkaan..

  Hääjärjestelyissä lupaan olla apuna ja tukena, vaikka sitten askartelemassa tai lapsia hoitamassa..=)

  <3 Tiina

  VastaaPoista
 3. Harmi ettei ehditty nähdä! Simonilla kyllä meni tietokoneen laittamisessa tovi kauemmin kuin odotettua, eli ihan hyvä näin! Pulloja jo kerätty! :) Tuon näytille kunhan ehdin! Haleja teille kaikille! /Sandra

  VastaaPoista
 4. Luulin, jo kommentoinneeni tänne, mutta jos et sensuroinnu sitä niin tais mun horinat mennä bittiavaruuteen :)

  Lukemassa siis kävin pari päivää sitten teidän kuulumisia :) Jaksamisia arkeen kahden pienen kanssa.

  Olit mietiskellyt blogin nimeä. Mun mielestä sellaiset blogin nimet on myös kivoja, jotka on väännöksiä esimerkiksi jostain elokuvasta ja siihen on lisätty blogin kirjoittajan nimi tai elämään liittyvä asia. Eihän se heti avaa blogin sisältöä, mutta mun mielestä se on myös mukavia.

  Lotta-serkku

  VastaaPoista
 5. En ole poistanut kommentteja :D Kiva kun kirjoitit!
  Kyllä tässä jaksaa varmasti ihan hyvin, jos terveenä pysytään ja osaa olla ressaamatta liikaa. âiti tulee huomena tänne niin pääsen zumbaamaankin! Tuntuu hullulta, että on joku oma meno :D
  Hyvä idis, täytyy¨päs sulatella tota leffaan liittyvää bloginimeä. Sopis sinänsä hyvin ku tykkään niin paljon leffoista ylipäätään...

  VastaaPoista